Ministrul Economiei: 2 Actiuni de ULTIMA ORA Puse in Aplicare pentru Viitorul Economic al Romaniei

Ministrul Economiei 2 Actiuni ULTIMA ORA Puse Aplicare Viitorul Economic Romaniei

Ministrul Economiei anunta in mod oficial 2 actiuni de ultima ora pe care le-a pus in aplicare pentru romanii din intreaga tara, iar asta deoarece in atentia oamenilor este adusa, initial, intalnirea pe care Stefan Radu Oprea a avut-o la Bruxelles cu vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru comert.

Ministrul Economiei detaliaza mai jos ceea ce a discutat cu oficialul Comisiei Europene, separat de asta vorbind inclusiv despre o prezenta pe care a avut-o in cadrul unui forum economic la care au participat oameni de afaceri din SUA si din Romania, dupa cum puteti vedea chiar acum inclusiv in mesajul de mai jos.

“Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Stefan Radu Oprea, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 4-5 septembrie a.c., a avut o întrevedere bilaterală cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene și comisar pentru comert. Discuția bilaterală a vizat, în primul rând, relațiile comerciale cu Ucraina, cu accent asupra măsurilor privind comerțul cu cereale.

Totodată s-a discutat și despre necesitatea identificării unor măsuri în sprijinul fermierilor români, dar și despre importanța susținerii Republicii Moldova pentru atenuarea consecințelor negative ale războiului din Ucraina asupra economiei sale. Comisarul european a mulțumit României pentru eforturile susținute depuse și a apreciat buna cooperarea pentru eficientizarea tranzitului cerealelor ucrainene prin teritoriul românesc, prin „coridoarele solidarității”.

Demnitarul român a subliniat în discuții faptul că bugetul României a fost afectat de costurile directe și indirecte ale războiului din Ucraina, sens în care a făcut apel la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuțiile pe tema deficitului. În încheiere, ministrul Ștefan-Radu Oprea a mulțumit Comisiei pentru susținerea eforturilor României în procesul de aderare la spațiul Schengen.

Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, a fost prezent astăzi la cea de-a doua ediție a Forumului economic S.U.A. – România: Inovare pentru Prosperitate, organizată de către AmCham, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în contextul Forumului de afaceri Three Seas Initiative (3SI). Invitat în cadrul Panelului „Driving Bilateral Trade and Investment: Pathways to Transatlantic Collaboration”.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat, în debutul discursului său, momentul oportun pe care îl traversează țara noastră, datorită poziției sale strategice. „Importanța Mării Negre devine din ce în ce mai evidentă în ultimul timp, iar România, ca pilon al stabilității în această regiune, capătă și ea o importanță din ce în ce mai mare. Sperăm, în acest fel, să consolidăm încrederea în potențialul nostru și, mai apoi, să stabilim tot mai multe punți de legătură între companiile americane și cele românești.”