Austria: Nehammer sub PRESIUNEA Parlamentului European sa Valideze Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Nehammer PRESIUNEA Parlamentului European Valideze Aderarea Romaniei Schengen

Austria incepe sa fie atacata din tot mai multe directii in aceasta toamna, iar Karl Nehammer este principala tinta a multora dintre atacuri, mai ales ca actualul cancelar al guvernului de la Viena este cel care a impus, prin Gerhard Karner in decembrie 2022, un veto impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Austria este somata de catre partidul european RENEW Europe sa permita aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen in 2023, presedintele Stéphane Séjourné publicand comunicatul de mai jos in care ii cere lui Karl Nehammer sa accepte inclusiv recomandarile Comisiei Europene si ale Parlamentului European.

Austria a refuzat pana acum sa aculte de oricine a propus permiterea aderarii Romaniei la Schengen, inclusiv de Germania, un aliat vechi dar care nu pare sa mai aiba o influenta atat de mare la Viena, asa ca in lipsa unor initiative clare ale Spaniei, care are presidintia Consiliului UE iata ca ajutorul vine acum de oriunde se poate, si asta e o veste buna.

“România și Bulgaria au finalizat de multă vreme cu succes procesul de evaluare Schengen și au îndeplinit toate condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen. Nu există niciun motiv credibil pentru ca cetățenii și companiile române și bulgare să fie excluse de la libera circulație a UE.

Parlamentul European, Comisia Europeană și o majoritate covârșitoare a statelor membre au precizat deja că România și Bulgaria au un loc de drept în Schengen, iar acum și Consiliul trebuie să o facă. Facem apel la guvernul austriac să-și ridice vetoul fără nicio întârziere și să permită României și Bulgariei să adere la spațiul Schengen. O astfel de discriminare subminează serios sentimentul UE în rândul cetățenilor celor două țări.”