Ministrul Sanatatii: IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Romani din Tara!

Ministrul Sanatatii IMPORTANTE Anunturi ULTIMA ORA MILIOANE Romani Tara

Ministrul Sanatatii transmite o serie de foarte importante anunturi de ultima ora pentru milioane de romani din tara, iar asta pentru ca le aduce in atentie ceea ce trebuie sa stie in legatura cu finantarile care sunt oferite de catre Comisia Europeana pentru unitatile spitalicesti care exista in Romania.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos mult mai clar despre ceea ce se intampla, iar asta pentru ca este nevoie de mai multi bani pentru ca romanii sa beneficieze de servicii medicale de calitate la standarde europene, asa cum isi doresc cu totii in momentul de fata.

“Pacienții români nu au culoare politică! Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR. La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătății, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei și Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării.

Fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiții din sănătate! A rămas integrală finanțarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecțiilor în spitale, pentru dotarea și extinderea secțiilor de ATI nou-născuți, pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcția centrelor comunitare integrate.

Toate spitalele aprobate pentru finanțare de Ministerul Sănătății, indiferent de județul sau orașul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, și câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții! Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credință și curaj: Toleranță ZERO pentru cei care vor să risipească și să fraudeze fondurile din PNRR și din alte programe internaționale!

Cum poți să știi că o să fii bine? Prin verificarea Fișei de Vaccinare personală, despre care te poți interesa la medicul tău de familie. Astfel, poți să afli dacă ești protejat, tu sau copilul tău, împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare sau să primești îndrumare în cazul în care nu sunt făcute toate dozele recomandate.

Poți vedea lista din Programul Național de Imunizare. E mai bine să știi decât să speri că o să fii bine. Vaccinul Hepatitic B este recomandat tuturor adulților, dar mai ales celor aflați în grupe de risc, pentru a fi protejați împotriva virusului hepatitic B.”