Franta: Masurile de URGENTA Anuntate pentru Italia cu Impact pentru Schengen, Aderarea Romaniei

Franta Masurile URGENTA Anuntate Italia Impact Schengen Aderarea Romaniei

Franta anunta in mod oficial o serie de masuri de urgenta pentru Italia, iar asta deoarece situatia de criza prin care trece tara ameninta stabilitatea Spatiului Schengen, implicit si aderare Romaniei, Germania si Comisia Europeana fiind deasemenea implicate pentru rezolvarea situatiei in care se afla Lampedusa din cauza migrantilor.

Franta a anuntat ca ia o serie de masuri de urgenta pentru a ajuta Italia, ministrul de interne al guvernului de la Paris discutand cu omologul sau de la Roma despre situatia din Lampedusa, doua intalniri avand loc cu reprezentanti francezi in legatura cu problema foarte serioasa a migratiei, care afecteaza Spatiul Schengen acum.

Franta impreuna cu Germania a decis sa accepte voluntar migranti din Italia pentru a reduce povara tarii vecine, insa e nevoie de masuri mai serioase din cauza numarului urias de persoane care ajung in fiecare zi in Lampedusa, iar guvernele europene incearca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a face fata situatiei actuale.

“Tocmai am avut o discuție lungă cu omologul meu italian, Piantedosi. Am convenit să acționăm împreună cu Uniunea Europeană în următoarele ore pentru a consolida puternic prevenirea plecărilor migranților și lupta împotriva traficanților. La solicitarea lui Emmanuel Macron, am ținut o întâlnire legată de criza migrației din Lampedusa.

La sugestia Franței, am vorbit în această după-amiază cu omologii mei din Germania si italia, Președinția Spaniei a Consiliului Uniunii Europene, precum și cu comisarul. Conform unui acord UE cunoscut sub numele de Acordul de la Dublin, solicitanții de azil ar trebui să se înregistreze pentru azil în primul stat membru al UE în care ajung și, de cele mai multe ori, acea țară ar trebui să își proceseze cererile.”