Armata Romana: Actiunile de ULTIMA ORA Confirmate din Cauza Razboiului dintre Rusia si Ucraina

Armata Romana Actiunile ULTIMA ORA Confirmate Cauza Razboiului Rusia Ucraina

Armata Romana confirma in mod oficial o serie de actiuni de ultima ora, care au fost luate din cauza razboiului dintre Rusia si Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre cea ce s-a intamplat la porturile de la Dunare, acolo unde dronele rusesti si-au continuat atacurile, provocand distrugeri foarte mari, din pacate.

Armata Romana vorbeste mai jos despre actiunile pe care le-a desfasurat pentru a-i proteja pe romanii care locuiesc in aceste zone, separat de asta fiind adusa in atentie o actiune a Batalionului 191 Infanterie, care a participat la o ceremonie de comemorare a luptelor eroite de acum 79 de ani de la garnizoana Arad.

„Duminică, 17 septembrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România. Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană.

Incepând cu ora 22.55, pentru zona de nord a județului Tulcea, aflată în proximitate, cu potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații.
Forțele MApN au întărit prezența și continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații. Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situația generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Pentru a cinsti faptele de vitejie ale celor care au pus patria mai presus de viață, în data de 16 septembrie, militarii Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, alături de reprezentanții administrației publice locale, au participat la o ceremonie militară dedicată comemorării a 79 de ani de la eroicele lupte din Păuliș, garnizoana Arad.

Bătălia de la Păuliş (14 septembrie 1944 ) a fost una dintre cele mai crâncene lupte din Al Doilea Război Mondial purtate de trupele române după întoarcerea armelor contra naziştilor În septembrie 1944, la două săptămâni după ce Armata română întorsese armele şi se aliase împotriva Axei, trupele hortiste au ocupat Aradul şi se pregăteau pentru forţarea văii Mureşului, sperând să ajungă în interiorul României.

Pentru apărarea defileului râului Mureş, în zona Păuliş, Şcoala de Subofiţeri rezervă nr. 5 din Radna s-a constituit în „Detaşamentul Păuliş”, iar din Ordinul Armatei I din aceeaşi zi, detaşamentul a fost întărit cu Divizionul 61 artilerie grea şi Batalionul 1 din Regimentul 96 infanterie.”