Romania: Masurile RADICALE de ULTIMA ORA Anuntate dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen

Romania Masurile RADICALE ULTIMA ORA Anuntate BLOCAREA Aderarii Schengen

Romania anunta in mod oficial primele masuri radicale dupa ce Karl Nehammer a anuntat ca blocarea aderarii la Schengen pentru tara noastra si Bulgaria, ramane o prioritate, astfel ca sansele ca noi sa accedem in spatiul fara controale la granite ramane deocamdata doar un vis indepartat, conform cancelarului de la Viena.

Romania intentioneaza sa atace la Curtea Europeana de Justitie decizia Austriei de a bloca aderarea la Schengen, insa doar in urma unui nou veto, despre care Marcel Ciolacu spune ca ar putea fi dat dupa o noua punere pe ordinea de zi a unui Consiliu JAI, fie cel din luna octombrie, fie cel din luna decembrie 2023.

Romania va ataca in 2023 viitorul veto al Austriei pentru aderarea la Schengen doar daca Spania va pune pe ordinea de zi a celor 2 Consilii JAI un vot pentru cererile noastre, insa daca nu se va intampla asta, atunci nu va putea fi atacata decizia din 2022, pentru ca termenul in care se putea face acest pas pare sa fi expirat.

“Austria să iasă din Schengen dacă tot critică așa mult acest sistem! Să-și facă dânșii ziduri kilometrice cu sârmă ghimpată. Noi vrem să fim alături de partenerii noștri europeni în interiorul Schengen. Lucrurile rămân clare: dacă Austria va vota în decembrie împotriva aderării României la spațiul Schengen, atunci vom ataca această decizie abuzivă la Curtea Europeană de Justiție.

Votul de veto de data trecută nu poate fi invocat, fiindcă a ieşit din termen, el ar fi trebuit invocat într-o anumită perioadă, nu ştiu dacă atunci s-ar fi impus în mod deosebit să venim… dar acum eu cred că se impune de a se veni cu un atac la Curtea Europeană de Justiţie.”