Romania: Noi Masuri de ULTIMA ORA foarte IMPORTANTE care Forteaza Aderarea la Schengen in 2023

Romania Noi Masuri ULTIMA ORA IMPORTANTE Forteaza Aderarea Schengen 2023

Romania ia in continuare masuri importante care sa forteze aderarea rapida la Schengen inclusiv in cursul anului 2023, iar asta pentru ca vorbim despre un anunt oficial venit de la Bruxelles, acolo unde europarlamentarul roman, Victor Negrescu, explica ce masuri sunt puse in aplicare in momentul de fata impotriva votului dat de Austria in decembrie 2022, cel care inca ramane activ.

Romania vrea sa se foloseasca de prevederile tratatelor europene pentru a invalida veto-ul Austriei din decembrie 2022, impotriva intrarii Romaniei in Schengen, el prezentand in Comisia pentru Afaceri Internationale un raport prin care arata o baza juridica pentru sustinerea cererilor tarii noastre de anulare a acestui vot si de permiterea realizarii altuia, poate chiar in anul 2023.

Romania incearca prin aceste metode sa obtina o aderare rapida la Schengen in cursul anului 2023, insa desigur ca acest lucru depinde foarte mult si de sustinerea pe care o ofera alti europarlamentari acestei initiative, mai ales ca Austria continua sa refuze sa-si schimbe veto-ul motivandu-si de fiecare data deciziile in baza situatiei generale privind migratia.

“Lucrăm să obținem invalidarea veto-ului Austriei cu privire la aderarea României la spațiul Schengen și să apărăm principiul cooperării loiale prevăzut în tratatele europene. Am prezentat în Comisia pentru Afaceri Constituționale raportul meu prin care creăm o bază juridică care să ofere suport României în perspectiva unui nou vot la nivelul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne.

Sau în contextul unei acțiuni la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Raportul prevede următoarele: definește juridic principiul cooperării loiale; cere justificare legală a veto-urilor în baza tratatelor europene și a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene; impune limitarea în timp a formulării unei poziții a Consiliului UE.”