Belgia ar Putea Trimite Avioane F-16 in Ucraina in Anul 2023

Belgia ar Putea Trimite Avioane F-16 in Ucraina in Anul 2023

Belgia ar putea trimite avioane F-16 in Ucraina in anul 2023, sau cel putin asta da de inteles premierul tarii, care a afirmat la un post de radio local faptul ca in momentul de fata exista discutii de acest gen, fara a se fi luat o hotarare oficiala cu privire la o posibila implementare a unei asemenea masuri.

Belgia nu este singura tara care are ganduri de acest gen, iar asta pentru ca inclusiv alte tari care detin avioane F-16 in propriile flote sunt interesate sa trimita aparate de zbor de acest gen catre ucraina, insa ramane de vazut cate dintre ele vor si face acest lucru, in final.

“Belgia ia în considerare trimiterea de avioane F-16 în Ucraina. Premierul belgian Alexander De Croo a declarat că ministerul apărării al ţării va investiga posibilitatea trimiterii de avioane de luptă F-16 în Ucraina, a informat postul public belgian VRT pe 20 septembrie.

Armata belgiană a spus mai devreme că F-16-urile din arsenalul său sunt prea vechi pentru a fi utile. Cu toate acestea, De Croo a comentat că toate opțiunile ar trebui investigate, sugerând că, dacă avioanele nu sunt potrivite pentru luptă, piloții ucraineni le-ar putea folosi cel puțin pentru antrenament.”