Italia: Masurile EXTRAORDINARE ale Giorgiei Meloni, Situatie INGRIJORATOARE in Schengen Resimtita in Romania

Italia Masurile EXTRAORDINARE Giorgiei Meloni Situatie INGRIJORATOARE Schengen Resimtita Romania

Italia anunta o serie de masuri extraordinare pe care Giorgia Meloni le ia in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie extrem de ingrijoratoare in Spatiul Schengen, care afecteaza inclusiv Romania si procesul de aderare, iar asta deoarece in Lampedusa continua sa vina tot mai multi migranti, din pacate.

italia a decis sa extinda perioda de detinere a migrantilor care cer azil in UE, pana la 18 luni, iar asta vine la pachet cu o creare de centre de detinere administrate de catre armata, Giorgia Meloni cerand ca intreaga Uniune Europeana sa se implice in acest plan menit sa protejeze Spatiul Schengen si poate sa ajute la aderarea Romaniei.

Italia se va baza extrem de mult pe Bruxelles pentru ca granitele sale sa fie in continuare protejate iar numarul de migranti sa fie substantial redus, aderarea Romaniei la Schengen depinzand intr-o foarte mare masura de ceea ce se decide la nivelul UE cand vine vorba despre criza migrantilor si felul in care este gestionata de catre toate tarile in 2023.

„În plus, Ministerului Apărării ar trebui să i se atribuie sarcina de a crea structuri de reținere a migranților care au intrat neregulamentar în țară. Facilitățile de detinere ar trebui construite în zone îndepărtate, puțin populate, care pot fi izolate și monitorizate cu ușurință. În general vor fi desfasurate acțiuni mai dure împotriva migranților.

Oamenii din Africa de Nord ar trebui să fie împiedicați să treacă în Europa. Redistribuirea oamenilor în statele membre nu rezolvă problema. Depinde intr-o mare masura de întreaga UE să se ocupe de situație. Vom decide cine vine în Uniunea Europeană – și în ce circumstanțe. Și nu contrabandiștii.”