Marcel Bolos: Schimbarile Fiscale IMPORTANTE Adoptate de catre Guvernul Romaniei in Tara!

Marcel Bolos Schimbarile Fiscale IMPORTANTE Adoptate Guvernul Romaniei Tara

Marcel Bolos anunta o serie de foarte importante schimbari fiscale, care au fost adoptate de catre Guvernul Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre hotarari menite sa reduca deficitul bugetar la valori care sa fie mult mai usor de gestionat de catre Guvern, totul in contextul in care Comisia Europeana cere masuri mai ferme de la Romania.

Marcel Bolos explica mai jos cum a gandit Guvernul Romaniei aceste masuri pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca autoritatile indreapta aceste masuri spre companiile care activeaza in Romania, iar efectul pe care il vor resimti acestea, ar putea fi transmis inclusiv spre cetatenii de rand.

“Acum, nu ştiu să vă dau astăzi un exemplu de tensiune inflaţionistă care ar putea să apară şi să dea peste cap inflaţia. Ea a avut un trend descrescător, s-a putut observa din raportările pe care le are Institutul Naţional de Statistică. N-am observat dezechilibre în piață, astfel încât să poată să apară un astfel de fenomen, ba mai mult, măsurile luate de Guvern duc spre acest obiectiv.

care este unul ce interesează pe toți românii şi, aşa cum ne dorim să păstrăm deficitul bugetar în limitele lui de stabilitate, așa ne dorim ca trendul inflației să fie în continuare acesta descrescător, ca să ajute oamenii. Deocamdată suntem în această situație de dificultate și situație pe care o avem cu sustenabilitatea financiară a României. Nu cred că putem să punem așa devreme în discuție un astfel de subiect.

Obiectivul pe care l-a anunțat domnul prim-ministru acesta este, dar trebuie, prudent, să îl avem în vedere și să vedem cum evoluează planul de măsuri și mai ales impactul pe care îl are planul de măsuri asupra echilibrului macroeconomic. Acestea sunt menționate în proiectul de lege. Și aici voiam să ajung, cuantumul amenzilor. Dacă până ieri, în 48 de ore puteai să plătești minimul amenzii de 500 lei.

Incepând de la data la care va fi aprobat proiectul de lege, cuantumul amenzii va fi începând de la 2.000 lei limita minimă pentru persoane fizice până la 15.000 lei, iar la persoanele juridice de la 5.000 lei până la 30.000 lei. Dacă fapta contravențională se repetă într-un an de zile a doua oară, la prima faptă contravențională, ţi se dă şi înștiințare ce pățești dacă recidivezi şi ai a doua faptă contravențională.

Cum spuneam, la a doua faptă contravențională în interval de un an cuantumul amenzilor se dublează, la a treia faptă contravențională se triplează cuantumul amenzilor, așa încât vrem să avem, pe lângă aplicarea amenzii, și un comportament coercitiv, de corecție asupra celui care săvârșește astfel de fapte.”