Ministrul Agriculturii: Multiple Decizii de ULTIMA ORA ale Guvernului pentru Fermieri, Romani!

Ministrul Agriculturii Multiple Decizii ULTIMA ORA Guvernului Fermieri Romani

Ministrul Agriculturii a luat o serie de decizii extrem de importante cu privire la fermierii din Romania si la romani, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei este dornic sa ajute oamenii sa produca mai mult si mai bine pentru tara noastra, la preturi care sa fie competitive pentru toti oamenii din intreaga tara.

Ministrul Agriculturii explica mai jos ce fel de masuri au fost luate, sau vor fi luate in viitorul nu foarte indepartat pentru fermierii romani, inclusiv cand vine vorba despre transportui de cereale ucrainiene prin tara noastra, un subiect foarte controversat, care a generat un scandal serios in Europa.

„Finanțare pentru crescătorii de taurine din România! Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești. „Îmi doresc să facem performanță în zootehnie, dar o condiție esențială pentru a atinge acest obiectiv este să creștem efectivele de vaci de lapte în România.

Veți avea la îndemână programul INVESTALIM, creditele subvenționate prin FGCR, iar MADR va veni cu forme de sprijin adaptate nevoilor sectorului, astfel încât sa creștem efectivele de vaci de lapte. Prin Planul Național Strategic, de anul viitor, se va mări sprijinul cuplat în zootehnie la un total de 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci UVM pentru cine produce porumb siloz. Vă încurajez să aveți discuții cu toate asociațiile, să ajungeți la o abordare comună pentru acest sector.

Iar la nivel de MADR veți avea tot sprijinul pentru fermierii din zootehnie”, a afirmat ministrul în cadrul întâlnirii. Vreau să îi protejăm și să le oferim siguranță fermierilor! Am început să implementăm proiecte și măsuri prin care să creștem efectivele de animale în România. Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar

Pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați. Am discutat toate măsurile de sprijin cu fermierii care fac parte din Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România. Ca ministru al Agriculturii, am datoria să-i sprijin și să le acord fonduri pentru ca societatile lor să nu mai fie în dificultate.

Acești români harnici și întreprinzători știu cum să își crească animalele, își cunosc și iubesc meseria, iar eu le voi fi partener pentru a le asigura românilor lapte și carne din fermele din România! Niciun bob de cereale nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile! După această perioadă, importul se poate face doar pe bază de licență de export-import.”