Germania: Olaf Scholz FURIOS, Masuri de URGENTA Anuntate pentru Schengen, Impact in Romania

Germania Olaf Scholz Furios Masuri URGENTA Anuntate Schengen Impact Romania

Germania are un Olaf Scholz furios, care cere impunerea unor masuri extraordinare urgente pentru Spatiul Schengen, ceea ce pune presiune si mai mare pe aderarea Romaniei in perioada urmatoare, iar asta deoarece cancelarul german vrea un control mai strict al migrantilor care ajung din Polonia pe teritoriul tarii sale atat in cursul anului 2023, cat si in viitor.

Germania acuza Polonia de faptul ca a vandut vize migrantilor pentru a le permite sa se deplaseze liber in Spatiul Schengen si cere rezolvarea problemei prin discutii la nivel guvernamental, apoi o repatriere rapida a celor care intra in tara si depun cereri de azil, care sunt apoi respinse, lucru care in momentul de fata se intampla cu destula dificultate.

Germania nu este singura tara afectata serios de migratia ilegala in momentul de fata, dar cu toate acestea sustine aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca procesul in sine este unul complicat de catre Austria, insa Olaf Scholz se concentreaza acum pe problemele mai serioase pentru tara sa, Polonia fiind in centrul atentiei pentru ca nu-si protejeaza suficient de bine granitele externe.

“Germania se angajează să respecte dreptul la azil. Nu vreau ca Polonia să ne supună pur și simplu și apoi să aibă o discuție despre politica noastră de azil. Trebuie să fie cazul că cine ajunge în Polonia este înregistrat acolo și efectuează o procedură de azil acolo și nu vizele.

Care erau cumva distribuite pentru bani nu fac decât să mărească problema. Acest lucru ar trebui să fie discutat cu guvernul polonez. In functie de schimbarile situatiei de fapt, s-ar putea ca apoi să fie luate măsuri suplimentare la frontiere, de exemplu noi verificari suplimentare.”