Armata Romana: Anunturile de ULTIMA ORA, Actiunile Oficiale Confirmate pentru Romani

Armata Romana Anunturile ULTIMA ORA Actiunile Oficiale Confirmate Romani

Armata Romana a confirmat in mod oficial o serie de actiuni de ultima ora pentru romanii din toata tara, anunturile facute de catre autoritati aducand in atentia oamenilor ceea ce ar trebui sa stie cu privire la cooperarea pe care tara noastra o face cu Luxembourg si Franta pentru instruirea multinationala.

Armata Romana detaliaza mai jos ceea ce s-a intamplat si cum au interactionat militarii romani, dar separat de asta ni se aduce in atentie vizita ministrului Apararii, Angel Tîlvăr in Italia, impreuna cu hotararea Romaniei de a promova si sustine accesul echitabil la toate nivelurile ierarhice pentru barbati si femei.

“Aproximativ 100 militari români, francezi și luxemburghezi au participat, în perioada 17-22 septembrie, la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag. Astfel, timp de o săptămână, militari ai Batalionului 528 ISR Cercetare „Vlad Țepeș” din Brăila s-au antrenat alături de plutoane de recunoaștere (RECCE) din Franța și Luxemburg, din cadrul Grupului de Luptă NATO din România.

Coordonat de Franța. Toate unitățile au participat la secvențe tactice, exerciții de tragere și activități sportive ce au avut ca scop creșterea interoperabilității și schimbul de proceduri de recunoaștere în mediu aliat. Activitățile de instruire în comun s-au finalizat cu semnarea, de comandantul Grupului de Luptă NATO în România și de cel al Batalionului 528 ISR, a unui certificat de parteneriat.

Parteneriatul este primul de acest tip de la începutul misiunii Eagle în țara noastră și va asigura o relaționare de durată între plutoanele de recunoaștere RECCE ale Grupului de Luptă NATO în România și Batalionul 528 ISR.Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, efectuează, în perioada 24-27 septembrie, o vizită oficială în Republica Italiană, la invitația omologului său, Guido Crosetto.

Ministrul Angel Tîlvăr va avea o serie de întâlniri şi angajamente la nivel înalt, menite să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul apărării dintre cele două țări. Programul vizitei cuprinde primirea oficială la sediul ministerului italian al apărării şi o întrevedere cu omologul său italian, precum și reuniuni cu preşedinţii Comisiei de apărare din Camera Deputaților şi Comisiei pentru afaceri externe și apărare din Senatul italian.

De asemenea, ministrul Tîlvăr va vizita Centrul pentru Înalte Studii Militare în domeniul Apărării și va avea întrevederi cu reprezentanți ai industriei de apărare din Italia. România promovează și susține accesul echitabil și echilibrat în toate domeniile, la toate nivelurile ierarhice, pentru bărbați și femei, personal militar sau civil, atât în funcții de conducere, cât și de execuție, cu respectarea criteriilor de selecție bazate pe performanță.”