Austria: Atacuri de ULTIMA ORA ale Italiei Impotriva lui Nehammer, Impact in Romania, Schengen

Austria Atacuri ULTIMA ORA Italiei Impotriva Nehammer Impact Romania Schengen

Austria este iar tinta unor atacuri foarte dure venite din Italia, dupa ce Karl Nehammer a anuntat o serie de masuri de ultima ora, care contravin total celor spuse de catre reprezentantii tari cu privire la situatia din Lampedusa, iar asta pentru ca sunt intarite controalele la granitele Schengen intre tari, desi cancelarul vorbea de solidaritate europeana.

Austria a vorbit despre solidaritate europeana in contextul in care Italia are probleme mari in Lampedusa din cauza migratiei, insa Karl Nehammer a decis sa sunt necesare controalte suplimentare pentru depistarea migrantilor ilegali, ceea ce este impotriva ideii de baza a Schengen, dar dupa blocarea Romaniei, nu mai surprind chiar atat de multe.

Austria ia aceste masuri in mod unilateral, asa cum a actionat si cu blocarea aderarii Romaniei la Schengen, insa Italia critica dur prin Matteo Salvini aceste hotarari care fac rau tarii, insa Karl Nehammer este interesat doar de ceea ce se intampla in propriul teritoriu, incepand sa aiba o politica similara cu cea a lui Viktor Orban.

“Decizia Vienei de a întări controalele asupra vehiculelor care vin din Italia este o palmă față de solidaritatea europeană invocată ieri la Lampedusa și o ofensă gravă la adresa forțelor de poliție și a voluntarilor italieni care de ani de zile s-au angajat să apere frontierele europene. Controale care riscă să facă și mai gravă situația traficului de la Brenner.

Impiedicată de interdicții nelegitime și discriminatorii. Dacă Austria dorește să se impună ca un campion al legalității europene în materie de migrație, ar trebui să trimită resurse și oameni care să acorde sprijin în Marea Mediterană. Este prea ușor să construiești forturi în Alpi, pedepsindu-i pe muncitori precum transportatorii și turiștii.”