DSU: Serviciul SMURD a Implinit 33 de Ani de Existenta in Romania

DSU Serviciul SMURD a Implinit 33 de Ani de Existenta in Romania

DSU a anuntat in mod oficial faptul ca SMURD, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, a implinit 33 de ani de existenta in Romania in momentul de fata, iar mai jos institutia vorbeste despre realizarile importante din ultima perioada.

Astăzi, 25 septembrie celebrăm 33 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare -#SMURD, prin echipele sale de salvatori a reușit să se poziționeze în toți acești ani ca parte indispensabilă a sistemului național integrat de urgență, salvând vieți, dând o nouă șansă la viață celor aflați în suferință.

Timp de 33 de ani sistemul #integrat de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor.

De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, în 1990, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național, regional și local și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care acestea apar.

Performanțele dobândite în timp de către salvatorii noștri prin misiunile dificile și complexe la care au participat și continuă să participe arată fără îndoială cât de mult a evoluat sistemul integrat de urgență. Inclusiv participarea la concursurile internaționale de profil și obținerea unor locuri fruntașe în clasamentele finale, arată ce înseamnă pregătirea personalului paramedical și grija care este dată acestui sistem.

Personalul paramedical, alături de celelalte structuri de urgență, aflate în coordonarea #DSU (#pompieri, #medici și #asistenți din cadrul #SAJ/#SABIF și din cadrul #UPU/CPU, #piloți, #salvamontiști și #voluntari) sunt componente indispensabile ale sistemului integrat de urgență, care împreună, luptă în scopul de a salva vieți!