Ministrul Economiei: Vestile Oficiale IMPORTANTE, Hotararile Luate pentru Romania in 2023

Ministrul Economiei Vestile Oficiale IMPORTANTE Hotararile Luate Romania 2023

Ministrul Economiei transmite o serie de vesti oficiale importante pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce discutiile avute cu binecunoscuta companie Norwegian, aceasta deschizand o ruta directa intre Bucuresti si Oslo, cu 2 zboruri pe saptamana, urmand ca initiativa sa fie extinsa.

Ministrul Economiei ofera mai jos mai multe detalii cu privire la intelegerea care a fost facuta pentru ca aceste rute sa ajunga in Romania, iar separat le aduce in atentie tuturor romanilor mai multe informatii cu privire la Domeniul Savarsin, recomandandu-le romanilor sa il viziteze cand au ocazia.

„Începând din luna iunie a acestui an compania aeriană Norwegian a deschis o rută directă între București și Oslo, cu o frecvență de 2 zboruri pe săptămână! În acest context, la sediul #MEAT, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți a 5 agenții de turism din Norvegia și un reprezentant al companiei aeriene Norwegian, însoțiți de Cristian Turc din partea agenției Visit Romania.

Cea care s-a ocupat de vizita acestora în țara noastră. Discuțiile au fost prezidate de secretarul de stat Lucian Rus, delegația română fiind alcătuită din reprezentanți ai #MEAT, dar și ai ANAT – Asociația Națională a Agențiilor de Turism și ai Incoming Romania Association. Obiectivele întâlnirii au fost confirmarea sprijinului pentru crearea de pachete turistice în Romania.

Si organizarea în oglindă a unei vizite similare a companiilor românești in Norvegia. În cadrul discuțiilor a fost subliniat potențialul de dezvoltare al pieței românești de turism, cu prilejul deschiderii noii rute aeriene directe, și au fost stabilite contactele între reprezentanții agențiilor de turism din cele două țări.

Totodată, reprezentantul companiei Norwegian a propus organizarea unui workshop de prezentare detaliată a României touroperatorilor din Norvegia, prin intermediul Ambasadei Romaniei de la Oslo. Domeniul Săvârșin a supraviețuit de-a lungul a 4 secole de istorie. Unele surse istorice notează că Ludwig van Beethoven a venit la Săvârșin în anul 1807, iar Franz Liszt a vizitat de mai multe ori domeniul și a cântat la pianul din salonul mare al palatului.

Conacul habsburgic a fost cumpărăt de Regele Mihai I în anul 1943, a fost confiscat în perioada comunistă și transformat în școală și spital, iar în anul 2001 a reintrat în patrimonial regal. Grandoarea edificiului este dublată de splendorile naturii oferite de gradina de trandafiri, de bolta de glicine sau de grădina toscană, iar pasionații auto vor putea vizita inclusiv Muzeul Regal al Automobilului.”