Ministrul Educatiei: Masura de ULTIMA ORA cu Impact National pentru Toate Scolile si Elevii Romani!

Ministrul Educatiei Masura ULTIMA ORA Impact National Toate Scolile Elevii Romani

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o masura de ultima ora, care va avea un impact national foarte important pentru toate scolile din Romania, dar si pentru toti elevii romani, iar asta deoarece evaluarea digitalizata se va aplica la nivel generalizat, iar asta dupa ce 96% dintre cei care au experimentat-o afirma ca ea este benefica.

Ministrul Educatiei explica mai jos in ce va consta aceasta schimbare foarte importanta pentru toata Romania, dar si cum ar trebui sa fie ea implementata la nivel national, separat vorbin despre modul in care se vor acorda bursele pentru invatamantul superior si studentii care au rezultate exceptionale, asa ca mai multe detalii aveti mai jos.

“Generalizăm evaluarea digitalizată în cadrul examenelor naționale! Peste 96% dintre respondenții la chestionarul de feedback inițiat de Ministerul Educației pentru îmbunătățirea aplicației de evaluare digitalizată, profesori evaluatori în cadrul sesiunii din august a examenului național de bacalaureat, au considerat benefică generalizarea evaluării digitalizate la examenele naționale.

Astăzi, în cadrul evenimentului „Digitalizarea în învățământul preuniversitar – oportunități și provocări”, găzduit de Colegiul Național Sf. Sava din București și organizat de Ministerul Educației în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, am subliniat importanța digitalizării în întregul proces educațional. Cunoaștem deja beneficiile evaluării digitalizate,

Si ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naționale. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă organizarea acestor examene, ci și firesc, în contextul evoluției tehnologiei. Mulțumesc celor care au avut deschiderea să fie parte din acest proces – colegilor din Ministerul Educației și tuturor celor peste 6000 de cadre didactice, directori și inspectori care au participat la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, primul examen în cadrul căruia evaluarea s-a făcut exclusiv digitalizat!

Mergem, cu încredere, mai departe, spre generalizarea evaluării digitalizate la examenele naționale. Vom avea o perioadă importantă în următoarele luni, esențială pentru implementarea noilor legi ale educației. Pe liniile ce presupun digitalizarea – de la portofoliul educațional, până la evaluările nationale, managementul educațional, interconectarea bazelor de date – avem nevoie de colaborare între furnizori, autoritățile care asigură managementul la nivel local și școli. Mizez pe această colaborare, pentru că este în beneficiul întregului sistem de educație!

Informaţiile privind modalitatea de accesare şi acordare a burselor, de la bugetul de stat, se fac publice prin afişarea pe pagina web şi la sediul instituției de învățământ superior de stat, la începutul anului universitar, precum şi în “Ghidul studentului”, după caz. Acordarea burselor se realizează în baza prevederilor regulamentelor proprii ale instituţiilor de învăţământ superior de stat, stabilite prin hotărâre a senatului universităţii, la propunerea Consiliului de administraţie.”