Italia BLOCHEAZA Indirect Aderarea Romaniei la Schengen, Decizia de ULTIMA ORA a Romei

Italia BLOCHEAZA Indirect Aderarea Romaniei Schengen Decizia ULTIMA ORA Romei

Italia blocheaza indirect aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca o decizie de ultima ora luata de catre Giorgia Meloni, vine sa ingreuneze si mai mult posibilitatea ca tara noastra sa intre in spatiul fara controale la granitele interne, luptele politice din interiorul Uniunii Europene fiind o piedica foarte serioasa pentru facilitarea aderarii tarii noastre in anul 2023.

Italia blocheaza adoptarea pactului privind migratia in momentul de fata, iar asta pentru ca nu este de acord cu unele prevederi privind felul in care sunt salvate persoanele care incearca sa ajunga in Europa prin Marea Mediterana, insa blocharea adoptarii acestui pact inseamna indirect si blocarea aderarii Romaniei la Schengen, in ciuda eforturilor de la Bucuresti.

Italia vrea modificarea anumitor prevederi, cel putin cu privire la organizatiile care salveaza migrantii care fac deplasari periculoase pentru a ajunge in Uniunea Europeana, iar pana cand se va intampla acest lucru si acordul va fi semnat, din pacate si aderarea Romaniei la Schengen va ramane doar o mare necunoscuta, cu sanse mici de indeplinire prea curand.

“Italia își târăște acum picioarele pe planul final al reformei emblematice a UE în domeniul migrației – după ce Germania a acceptat un compromis mult așteptat. Italia nu a spus nu… doar a cerut timp. Este nevoie de mai mult timp pentru a examina conținutul acestei propuneri din punct de vedere juridic.

Fără Roma de acord, orice acord este imposibil din punct de vedere politic. Italia a înregistrat recent noi vârfuri de sosiri de imigranți din Africa de Nord prin Marea Mediterană. Italia s-a opus unei formulări mai blânde privind misiunile de salvare a migranților, care a fost adăugată celui mai recent proiect al acordului.”