Italia: Giorgia Meloni in CRIZA, Anunturi INGRIJORATOARE privind Schengen, Aderarea Romaniei!

Italia Giorgia Meloni CRIZA Anunturi INGRIJORATOARE Schengen Aderarea Romaniei

Italia este in centrul unor anunturi foarte ingrijoratoarela ora actuala, iar Giorgia Meloni incearca sa gestioneze o criza majora prin care trece tara sa, totul din cauza faptului ca pana in octombrie nu mai putin de 136.000 de migranti au ajuns in Lampedusa, o cifra care este de 3 ori mai mare decat cea inregistrata in tot anul 2021 in aceeasi insula.

Italia nu a mai trecut printr-o asemenea criza a migrantilor din perioada 2014 – 2016, cand pana in 180.000 de migranti au ajuns anual in Lampedusa, dar e posibil ca in 2023 sa se atinga cifre similare, situatia fiind una ingrijoratoare, pentru ca se iau masuri care elimina eficacitatea Spatiului Schengen, iar aderarea Romaniei ramane o mare necunoscuta.

Italia a semnat cu Tunisia un memorandum pentru reducerea numarului de migranti care ajung in Lampedusa, dar autoritatile tunisiene refuza sa il respecte, astfel ca Giorgia Meloni se vede nevoita sa ia alte masuri radicale, ceea ce pentru Romania inseamna o imposibilitate de a adera usor la Spatiul Schengen in perioada urmatoare, din pacate.

“Ambarcațiunile de migranți din Africa de Nord ajung din nou la Lampedusa, după o scurtă „pauză” din cauza vremii nefavorabile. Ministerul de Interne de la Roma a înregistrat aproximativ 136.000 de sosiri până pe 5 octombrie, aproape de două ori mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut și de aproape trei ori mai multe decât în ​​2021.

Ultima dată o astfel de tendință în primele nouă luni ale anului a avut loc din 2014 până în 2016, când între 150.000 și 180.000 de migranți au debarcat în Italia. Memorandumul de înțelegere cu Tunisia, pe care Italia și UE l-au semnat la Tunis în iulie, nu a condus la limitarea sperată a fluxului de migranți.”