Mesajul BANCA Transilvania cu o ATENTIONARE Serioasa ce Vizeaza Toti Clientii Romani

mesajul BANCA Transilvania plati online atentionare

BANCA Transilvania, una dintre principalele institutii financiare din Romania la ora actuala, le transmite tuturor clientilor o atentionare extrem de serioasa cu privire la modalitatile prin care trebuie sa se protejeze atunci cand fac plati online pentru orice ar dori sa cumpere, in orice moment.

BANCA Transilvania explica in mod oficial mai jos modalitatile prin care putem sa fim pacaliti de catre diverse persoane si website-uri sa ne cedam datele personale, fara sa ne dam seama ce se intampla, astfel ca trebuie sa fim mereu foarte vigilenti.

Când plătești online

  • Asigură-te că ești pe un site sigurAdresa de web trebuie  înceapă cu https, iar pe pagină trebuie  apară un simbol lacăt și “de încredere”. Cumpără de pe siteuri pe care le cunoștiDacă ai îndoieli, nu plăti în avans bunurile și verifică review-uri/recenzii privind site-ul/comerciantul/produsul.
  • Dacă produsul comandat nu sosește la timp, ia legătura cu vânzătorul, în cel mai scurt timp. Dacă nu răspunde, contactează banca.
  • Fii atent la termenii și condițiile prezentate de comerciant și doar dacă ești de acord continuă tranzacția. Ne referim la politică de anulare, de retur, condițiile de livrare, soluționare reclamații etc.
  • Fii atent la ofertele “free trial”, cum ar fi testare gratuită pentru o perioada determinatădupă caredacă NU îți exprimi explicit dorința de a nu continua folosirea serviciilor, se consideră automat  ești de acord  plătești un abonament pe o anumită perioada și vei fi debitat automat, lunar cu suma agreată de ține prin acceptul (bifarea) termenilor și condițiilor în momentul începerii testării gratuite și introducerii datelor de card.
  • Informațiile care ți se cer de obicei pentru a face plată sunt: numărul cardului, data expirării, numele de pe card și codul CVV2 (codul de securitate de pe spatele cardului).

    Ulterior ți se solicită confirmarea plății online:

    • fie prin autentificarea plății prin aplicația BT Pay, dacă ai înrolat cardul în aplicație și în 3D Secure. Vei accesa notificarea și vei autentifica tranzacția cu amprentarecunoaștere facială sau cu metodă de securizare a telefonului tău. Fii atent când aprobi – verifică suma și numele comerciantului care îți apar pe ecran.
    • fie autentificare cu două parole – una dinamică, primită de la bancă și una statică, setată de tine. Fii atent când aprobi – verifică suma și numele comerciantului din SMS-ul primit de la bancă.