Armata Romana: Informarile IMPORTANTE de ULTIMA ORA privind Militarii Activi

Armata Romana Informarile IMPORTANTE ULTIMA ORA Militarii Activi

Armata Romana a publicat noi informari cu privire la actiunile importante la care au participat militarii din Romania, iar asta pentru ca MApN dezvaluie in mod oficial faptul ca soldatii au participat la exercitiul Wind Spring 23, ultima etapa din cadrul evaluarii de tip CREVAL, iar mai multe detalii despre ea aveti mai jos.

Armata Romana este implicata in multe exercitii importante in fiecare an, iar separat de asta, MApN ne vorbeste inclusiv despre prezenta Romaniei la sesiunea Consiliului Nord Atlantic dedicata posturii de aparare si descurajare, ea fiind desfasurata la Bruxelles, tarile din cadrul NATO fiind reprezentate acolo.

“Exercițiul ,,Wind Spring 23’’ a reprezentat pentru marea unitate ultima etapă din cadrul evaluării de tip CREVAL, iar în urma acestuia Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’ și-a îndeplinit toate obiectivele impuse de standardele NATO, fiind certificată și declarată ,,Gata pentru misiune!’’. În cadrul exercițiului s-a desfășurat un FTX ( exercițiu tactic în teren) în care au fost angrenate toate structurile de manevră.

Sprijin și sprijin logistic ale marii unități. Premergător acestui FTX s-a desfășurat o secvență de instruire de tip CAR (combined arms rehearsal), care a presupus o repetiție la macheta terenului, oferind participanților oportunitatea de a-și sincroniza acțiunile din cadrul exercițiului tactic în teren, precum și un exercițiu de tip CPX (Command Post Exercise),

Care a vizat perfecționarea deprinderilor militarilor în cadrul procesului de luare a deciziei și de a aplica tacticile, tehnicile și procedurile specifice pe timpul ducerii acțiunilor din cadrul scenariului, cât și rezolvarea incidentelor apărute. Ca element de noutate, în acest an, militarii brigăzii au avut oportunitatea de a se instrui alături de colegii noștri dislocați in România.

Din cadrul Grupului de Luptă (FRA FN), care au contribuit semnificativ la îndeplinirea obiectivelor de instruire ale brigăzii. Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat joi, 12 octombrie, la sesiunea Consiliului Nord Atlantic (NAC) dedicată posturii de apărare și descurajare, care a avut loc în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, de la Bruxelles.

Cu acest prilej, secretarul de stat a transmis aliaților, în numele ministrului român al apărării, o informare cu privire la atacurile cu drone ale Federației Ruse, de noapte trecută, asupra portului ucrainean Ismail și descoperirea pe teritoriul național, aproape de graniță, a unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact. Oficialul român a condamnat ferm atacurile periculoase și iresponsabile ale Rusiei și a transmis ca țara noastră va menține toți aliații informați cu privire la situația de securitate de la Dunăre.”