Austria: Serioasa LOVITURA pentru Romania a lui Karner dupa IMPIEDICAREA Aderarii la Schengen

Austria Serioasa LOVITURA Romania Karner IMPIEDICAREA Aderarii Schengen

Austria continua sa lucreze impotriva Romaniei dupa impiedicarea aderarii la Schengen, iar o noua lovitura vine de la Gerhard Karner, ministru de interne in guvernul lui Karl Nehammer, asta pentru ca el a fost prezent in Belgia pentru a discuta cu un reprezentant al guvernului de la Bruxelles despre situatia ingrijoratoare a migratiei din Uniunea Europeana.

Austria vrea sa lucreze indeaproape cu Belgia pentru a reduce numarul de migranti care ajung in Spatiul Schengen, dar si al numarului de cereri de azil, migratia ilegala fiind in centrul discutiilor, iar din moment ce belgienii preiau din 2024 presidintia Consiliului Uniunii Europene, colaborarea stransa cu Viena ar putea fi o problema foarte mare pentru Romania si anul viitor.

Austria refuza sa permita aderarea Romaniei la Schengen, motivand totul cu faptul ca exista prea multe cereri de azil depuse anual in tara, iar asta in conditiile in care tara are o populatie nu foarte mare, deci vizita lui Gerhard Karner la Bruxelles ar putea fi extrem de problematica pentru procesul de aderare pe care il deruleaza Romania de peste 10 ani de zile, deja.

“Belgia și Austria mențin o cooperare intensă în probleme de azil și migrație. Ambele țări sunt puternic afectate de migrația secundară, adică migrația ilegală în interiorul UE, cu un număr mare de cereri de azil, motiv pentru care Belgia și Austria lucrează umăr la umăr în această problemă.

Cu obiectivele unei frontiere externe a UE funcționale, cu proceduri adecvate și respingeri, precum și cooperare cu țări terțe sigure. Întrucât Belgia preia Președinția Consiliului UE de la Spania la începutul anului, conversația noastră a fost și despre o coordonare strânsă pentru a îmbunătăți situația la nivel european.”