ATENTIONARE Meteorologica NOWCASTING de ULTIMA ORA ANM pe 29 Octombrie 2023 in Romania

ATENTIONARE Meteorologica NOWCASTING ULTIMA ORA ANM 29 Octombrie 2023 Romania

Atentionare meteorologica nowcasting de ultima ora ANM, Administratia Natioanala de Meteorologie, pe 29 octombrie 2023 in Romania, avem emisa pentru a ni se aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care afecteaza mai multe regiuni ale tarii noastre.

ANM explica mai jos faptul ca vom observa ceata, care va reduce vizibilitatea pana la chiar si sub 50 de metri, in anumite regiuni ale tarii, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in orice fel de deplasari pe care intentionam sa le facem in cursul urmatoarelor ore in toata tara.

COD GALBEN!

Data emiterii : 29-10-2023 ora 8.

Valabil de la : 29-10-2023 ora 8:30.

In zona : Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Băbeni, Rus, Lozna;

Județul Cluj: Gherla, Apahida, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Cuzdrioara, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Vad, Borșa, Dăbâca;

Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Ciceu – Mihăiești;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.