Benjamin Netanyahu: Aceasta este a doua noastră luptă pentru independență

Benjamin Netanyahu Aceasta este a doua noastră luptă pentru independență

Într-un discurs cu încărcătură puternică ținut sâmbătă, Premierul Israelian Benjamin Netanyahu a trasat o legătură directă între conflictul actual cu Hamas și Războiul Arabo-Israelian din perioada 1947-1949, care a avut loc în momentul în care Israelul și-a declarat independența.

„Războiul din interiorul Gaza va fi lung. Aceasta este a doua noastră luptă pentru independență. Vom salva țara noastră”, a declarat Netanyahu. El a adăugat că a început cea de-a doua etapă a războiului împotriva Hamas, având ca obiectiv distrugerea aripii armate și a guvernului grupului, precum și aducerea acasă a ostaticilor ținuți în Gaza.

„Luptătorii noștri eroici au un singur obiectiv: să distrugă acest inamic și să asigure existența țării noastre. Niciodată din nou. ‘Niciodată din nou’ este acum”, a spus Netanyahu în cadrul unei conferințe de presă ținute sâmbătă.

Referitor la ostatici, Netanyahu a confirmat, de asemenea, că a vorbit cu familiile ostaticilor ținuți de Hamas și le-a promis că va epuiza toate opțiunile pentru a le readuce pe aceștia acasă.

În cadrul aceleiași informări media, Ministrul Israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că intensificarea asaltului va crește șansele ca Hamas să fie de acord să returneze ostaticii pe care îi ține în Gaza.

„Pe măsură ce îi lovim mai puternic pe inamici, există o șansă mai bună ca ei să fie de acord cu soluții pentru a ii returna pe cei dragi”, a spus Gallant.

Totuși, extinderea operațiunilor terestre a alarmat familiile ostaticilor, un grup de lobby declarând sâmbătă că cei dragi se confruntă cu “o incertitudine absolută privind soarta ostaticilor ținuți (în Gaza), care au fost, de asemenea, supuși bombardamentelor intense.”

„Anxietate, frustrare și, în special, o furie enormă că niciunul dintre membrii cabinetului de război nu s-a întâlnit cu familiile ostaticilor pentru a explica un singur lucru – dacă operațiunea terestră pune în pericol bunăstarea celor 229 de ostatici din Gaza”, a spus grupul într-un comunicat.