Ministrul Educatiei: Raspunsurile de ULTIMA ORA pentru Profesorii din Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Raspunsurile ULTIMA ORA Profesorii Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de raspunsuri de ultima ora pentru profesorii din toate scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentia acestora detalii cu privire la prima de cariera profesionala, pe care acestia urmeaza sa o primeasca incepand din perioada urmatoare, in toata tara.

Ministrul Educatiei ofera mai jos raspunsuri la aceste intrebari, pentru a ii ajuta pe profesori sa inteleaga cum anume le vor fi livrati banii pe care ii asteapta, totul urmand a fi transferat pe cardurile acestora, asa cum este si normal, asa ca toate detaliile importante le puteti vedea chiar acum mai jos.

Vă punem la dispoziție cele mai frecvente întrebări și răspunsuri privind Prima de carieră #didactică. După finalizarea distribuirii cardurilor pentru prima didactică, vom reveni cu informații suplimentare privind cardurile pentru Prima de carieră #profesională. Când se alimentează cardurile pentru prime ? Acestea se alimentează, de regulă, în 2-3 zile lucrătoare de la confirmarea primirii suportului electronic (cardului) de către beneficiarul final.

De ce sumele pentru prima didactică au fost virate în două transe (1.050 lei și 450 lei), chiar dacă în aceeași zi ? Operatorul economic responsabil de emiterea tichetelor a implementat o soluție inovativă „multi-portofel”. Astfel, suma de 450 de lei reprezintă 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică până la care pot fi acoperite nevoile individuale specifice activității didactice.

Există o listă finală a comerciantilor la care pot fi utilizate primele pentru carieră didactică și carieră profesională? Nu, nu va exista o listă finală. Aceasta se actualizează permanent și orice comerciant care își exprimă intenția poate fi introdus pe listă. Personalul din învățământ poate propune comercianti ? Da, personalul din învățământ poate propune comercianți. Te rugăm să transmiți sugestia ta la următoarea adresă: comerciant.ro@pluxeegroup.com.

Pot utiliza întreaga sumă (1.500 lei) pentru una dintre cele trei categorii definite prin OUG 58/2023: (i) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora, (ii) cheltuieli pentru echipamente IT, (iii) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora? Da.

Pot utiliza suma în comun cu alte persoane (ex. soț și soție), pentru a achizitiona un echipament însumând o valoare cumulată? Nu. Justificarea achizițiilor se face la nivel individual. Pot să achizitionez un echipament IT, o carte de specialitate sau un curs de pregătire profesională cu valoare mai mare de 1.500 lei și să achit diferenta din venituri proprii ? Da. Se poate justifica suma cu o factură în valoare mai mare de 1.500 lei.