Germania: Aderarea Romaniei la Schengen USURATA, Olaf Scholz Anunta o IMPORTANTA Decizie Oficiala

Germania Aderarea Romaniei Schengen USURATA Olaf Scholz Anunta IMPORTANTA Decizie Oficiala

Germania usureaza procesul de aderare al Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Olaf Scholz a luat o decizie extrem de importanta, care va cantari extrem de mult in viitorul tarii noastre, iar asta pentru ca o vizita facuta in Nigeria de catre cancelarul german are menirea de a creste numarul repatrierilor si a reduce migratia.

Germania finanteaza in Nigeria centre pentru repatrierea migrantilor, iar Olaf Scholz vrea sa finanteze o extindere a numarului acestora, mai ales ca in tara sa sunt aproape 14.000 de nigerieni care au avut cererile de azil refuzate, dar n-au fost acceptati de guvernul nigerian pentru ca nu au documente, insa guvernul de la Berlin vrea sa-i repatrieze.

Germania lucreaza in paralel cu Comisia Europeana in momentul de fata, iar asta pentru ca la Bruxelles planurile sunt usor diferite, iar din pacate Romania este prinsa la mijloc in lupta pe care o duc diverse state europene pentru reducerea migratiei la ora actuala, aderarea Romaniei la Schengen putand fi ajutata de Berlin, dar nu se stie cat de mult, acum.

“Sunt convins că acesta este un alt domeniu în care putem exploata un potențial enorm care decurge dintr-o cooperare mai strânsă între cele două țări ale noastre și între cele două continente. În acest scop, centrele de migrație care au fost înființate în Nigeria pentru a sprijini repatriați din Germania urmează să fie extinse.

În prezent, în Germania sunt înregistrate 13.500 de persoane care, în calitate de solicitanți de azil respinși din Nigeria, nu mai au permis de ședere și sunt încă acolo. Un număr mare dintre aceștia (în jur de 12.500) nu au documente valabile și din acest motiv Nigeria nu le-a acceptat încă.”