Samsung GALAXY S24 va Copia de la iPhone 15 Șasiul de Titaniu

Samsung GALAXY S24 urmează să fie lansat de către Samsung cu una dintre schimbările pe care iPhone 15 Pro le aduce deja, șasiul de titaniu.

Samsung GALAXY S24 va COPIA de la iPhone 15 una dintre cele mai IMPORTANTE Schimbari!

Recent, Apple a atras atenția industriei tehnologice odată cu lansarea ultimelor modele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, optând pentru un șasiu de titan în locul tradiționalului cadru de oțel inoxidabil. Acest pas inovativ nu numai că a redus greutatea dispozitivelor, dar a și stârnit interesul concurentului său, Samsung.

Conform celor mai recente informații, gigantul tehnologic coreean se pregătește să adopte titanul pentru următoarea versiune a smartphone-ului său emblematic, Galaxy S24 Ultra. Acesta va fi primul telefon Samsung care va folosi titanul, iar compania intenționează să extindă aplicarea acestui material în funcție de reacția utilizatorilor.

Pentru modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, Apple a introdus un cadru nou din titan, care contribuie la o scădere semnificativă a greutății. iPhone 15 Pro cântărește 187 de grame, în scădere față de 206 de grame pentru iPhone 14 Pro, în timp ce iPhone 15 Pro Max are o greutate de 221 de grame, comparativ cu 240 de grame pentru modelul anterior, iPhone 14 Pro Max.

Se raportează că adoptarea titanului de către Samsung pentru S24 Ultra nu va conduce la o reducere echivalentă a greutății în comparație cu S23 Ultra, deoarece Samsung folosește deja un aluminiu ușor în dispozitivele sale de vârf, spre deosebire de Apple, care anterior utiliza oțel inoxidabil mai greu, dar și mai durabil.

Surse din cadrul publicației The Elec sugerează că Samsung a considerat utilizarea carcaselor de titan pentru aproximativ doi ani, dar decizia de a merge mai departe cu comercializarea acestora a venit recent – și nu fără costuri suplimentare. Titanul este un material frecvent utilizat în sectorul aerospațial, însă este mai dificil de manevrat în procesele de tăiere și prelucrare, având în plus o conductivitate termică scăzută, ceea ce îngreunează tăierea curată.

Prin urmare, Samsung se așteaptă la rate mai scăzute de randament, ceea ce va crește prețul cadrelor. Carcasele de aluminiu utilizate în telefoanele premium ale companiei costă în prezent mai puțin de 20 de dolari, în timp ce versiunile de titan ar putea ajunge să coste până la 100 de dolari, conform raportului. Se zice că Samsung și-a propus “în mod provizoriu” să producă 15 milioane de unități de cadre – același număr de modele Galaxy S23 Ultra expediate în acest an.

Prin această mișcare, Samsung nu doar că urmează trendul setat de Apple, dar își afirmă și dorința de a inova și de a oferi consumatorilor un produs cu o durabilitate crescută și o greutate redusă, caracteristici care devin din ce în ce mai valoroase în era mobilității sporite.