Sorin Grindeanu: Informarile Oficiale de ULTIMA ORA privind Proiectele de Infrastructura din Romania

Sorin Grindeanu Informarile Oficiale ULTIMA ORA Proiectele Infrastructura Romania

Sorin Grindeanu aduce in imediata atentie a romanilor din intreaga tara o serie de informari oficiale de ultima ora cu privire la proiectele de infrastructura care sunt in plina derulare acum, in special podul de la Braila, la care a fost prezent zilele trecute si despre care vorbeste chiar acum mai jos.

Sorin Grindeanu ne ofera informatii importante cu privire la ceea ce se intampla acolo, dar face deasemenea o cerere oficiala cu privire la mentinerea podului deschis inclusiv pe timp de noapte, pentru ca nu ar trebui sa existe interdictii, din vreun punct de vedere, dupa cum puteti vedea si mai jos.

“Mobilizare bună a constructorului român pe șantierul Drumului expres Brăila- Galați (10,76 km)! Lucrările, începute în ianuarie 2022, au ajuns la un stadiu fizic de 78% și au termen de finalizare mai 2024. Pe traseul acestui drum expres, se construiește inclusiv Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea (pe ruta Constanța- Mangalia).

Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri cu o deschidere centrală de 130 de metri. Podul de la Brăila este solid și nu prezintă riscuri! Structura de rezistență a podului este bine construită! Îmi mențin decizia luată, acum câteva luni, de a permite circulația pe Podul Brăila! Aștept însă de la antreprenorul italian, care a realizat lucrările, să își respecte termenii contractului.

Să remedieze problemele care au apărut și au fost sesizate din mai multe surse, – să finalizeze lucrările la drumul de legătură spre Jijila, – să demonteze macaralele utilizate la construcție. Până când asocierea italiano-japoneză va decide să se țină de cuvânt și să demonteze macaralele, vreau să se circule pe podul Brăila 24 de ore din 24!

De aceea, am solicitat celor de la CNAIR să notifice constructorul că se renunță la restricțiile de circulație pe timpul nopții până când vor începe toate operațiunile de demontare a macaralelor. Vreau să vă anunţ că, dacă vor continua în această formă, vreau să luaţi decizia să se circule. Nu văd motivul pentru care circulaţia este întreruptă peste noapte.

Atât timp cât aceste macarale nu sunt demontate. Să îmi spuneţi motivul. Nu se poate aşa. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24.Că vor fi sau nu alegeri, asfaltul pe Podul Brăila şi toate neconformităţile, văzute de experţi la cererea CNAIR, subliniez acest lucru, toate aceste neconformităţi trebuie înlăturate, pe banii companiei.”