Armata Romana: Brigada IMPORTANTA care a Aniversat 145 de Ani de la Infiintare

Armata Romana Brigada IMPORTANTA Aniversat 145 Ani Infiintare

Armata Romana vorbeste in mod oficial despre o brigada importanta, care a aniversat 145 de ani de la infiintare, mai exact cea 9 Mecanizata Marasesti, aceasta fiind celebrata la Constanta, iar mai jos puteti vedea o inregistrare a ceremoniilor militare, care au fost realizate de catre autoritatile din Romania.

Armata Romana explica mai jos cat de importanta a fost aceasta brigada in istoria Romaniei, de-a lungul celor 145 de ani din momentul in care a fost infiintata si pana in prezent, astfel incat oricine isi poate face o idee clara cu privire la istoria ei pana in momentul de fata, una marcata de multe realizari.

“La 1 noiembrie s-a sărbătorit ziua Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” în Piața Ovidiu din Constanța, printr-o ceremonie militară și religioasă, organizată cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființare. Drapelul de Luptă al Brigăzii 9 Mecanizată a fost decorat cu Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite. Brigada 9 Mecanizată este continuatoarea tradițiilor de luptă ale Diviziei 9 Infanterie „Mărășești”, înființată la 1 noiembrie 1878, sub denumirea de Divizia Activă.

Structura a fost reînființată cu denumirea Brigada 9 Mecanizată în anul 2009, fiind astăzi o mare unitate tactică a Forțelor Terestre Române. Militarii Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești ” sunt continuatorii tradițiilor de luptă ale Diviziei 9 Infanterie “Mărășești”, care a fost înființată la 1 noiembrie 1878, sub denumirea de Divizia Activă, având locația inițială în localitatea Tulcea.

La 22 februarie 1879 se disloca la Constanţa, sub denumirea de „Divizia Activă Dobrogea” iar în anul 1903, diviziei i se schimba denumirea în Divizia 9 Infanterie. Sub acest nume, militarii Diviziei 9 Infanterie au dat jertfa supremă în timpul Primului Război Mondial, pe câmpurile de luptă din Dobrogea, pe râul Neajlov sau la Mărășești.

În Al Doilea Război Mondial sângele militarilor diviziei a curs și la Cotul Donului, la Sevastopol, apărând litoralul românesc, iar mai târziu, în Campania din Vest, după August 1944, la Oarba de Mureș, la Carei sau chiar dincolo de granițele României, în Ungaria și Cehoslovacia.

În semn de recunoștință pentru eroismul de care au dat dovadă ostașii Diviziei în bătăliile de la Mărășești din anul 1917, în anul 1957 Diviziei 9 Infanterie i se atribuie denumirea onorifică de Divizia 9 Infanterie “Mărășești”. Între 1994-2004, Divizia a devenit Comandamentul Corpului 9 Armată Teritorial “Mărășești”.

Structură ce va fi desființată însă în anul 2004. Transformările din ultimele 2 decenii au dus la reînființarea Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” începând cu anul 2009, fiind astăzi o mare unitate tactică.”