Cercetătorii NASA Au Descoperit 7 Planete UIMITOARE, ce i-a Surprins

NASA a descoperit 7 planete uimitoare cu ajutorul telescopului Kepler, iată ce i-a surprins cel mai mult pe cercetătorii care au văzut imaginile.

Cercetătorii NASA Au Descoperit 7 Planete UIMITOARE Surprins

Astronomii care studiază datele provenite de la telescopul spațial retratat al NASA, Kepler, au descoperit un nou sistem solar compus din șapte planete “toride”, orbitând în jurul unei stele îndepărtate, mai mare și mai fierbinte decât Soarele, a anunțat agenția spațială. Planetele recent identificate sunt descrise de NASA ca fiind “pârjolite”, “îmbăiate” în căldura radiantă emisă de steaua gazdă, care este caracterizată ca fiind “asemenea Soarelui”. Acea stea este cu 10% mai mare și cu 5% “mai fierbinte” decât Soarele, spune NASA, generând mai multă căldură per suprafață decât oricare planetă din sistemul nostru solar.

Toate planetele sunt mai mari decât Pământul, cele două planete interioare fiind doar puțin mai mari, iar celelalte cinci sunt chiar și mai vaste, aproximativ de două ori dimensiunea Terrei. Planetele interioare sunt “probabil stâncoase și ar putea avea atmosfere subțiri”, spune NASA, în timp ce se așteaptă ca cele cinci planete exterioare să aibă atmosfere dense. Sistemul a fost numit Kepler-385, datorită rolului telescopului retratat în descoperirea planetelor.

Acest sistem este inclus într-un nou catalog de candidați planetari descoperiți de telescop. Există aproape 4.400 de candidați planetari în total, incluzând mai mult de 700 de sisteme multi-planetare, dar NASA afirmă că este rar să se găsească un sistem cu mai mult de șase candidați planetari. Un candidat planetar înseamnă că o planetă a fost descoperită de un telescop, dar încă nu a fost confirmată ca existentă de facto.

NASA a declarat că catalogul s-a concentrat pe “producerea unei liste cuprinzătoare care oferă informații precise despre fiecare dintre sisteme, făcând descoperiri ca Kepler-385 posibile.” Telescopul Kepler, conceput pentru a căuta planete asemenea celor găsite în sistemul Kepler-385, și-a încheiat observațiile primare în 2013, desfășurând o misiune extinsă până în 2018. Acesta a demonstrat că există mai multe planete decât stele în galaxie și a contribuit la stabilirea unei imagini detaliate a cum arată fiecare dintre aceste planete și sistemele lor natale.

“Am asamblat cea mai precisă listă de candidați planetari Kepler și proprietățile lor până în prezent,” a spus Jack Lissauer, un cercetător științific la NASA Ames Research Center din Silicon Valley, California, și autorul principal al lucrării care prezintă noul catalog. “Misiunea Kepler a NASA a descoperit majoritatea exoplanetelor cunoscute, și acest nou catalog va permite astronomilor să învețe mai multe despre caracteristicile lor.”

Această descoperire marchează un nou capitol fascinant în cercetarea cosmică și înțelegerea locului nostru în univers, ilustrând încă o dată capacitatea neîntreruptă a umanității de a descoperi minunile care se ascund în adâncurile spațiului cosmic.