Ministrul Educatiei: Contractul IMPORTANT Semnat si Anuntul pentru Elevii din Toata Romania

Ministrul Educatiei Contractul IMPORTANT Semnat Anuntul Elevii Toata Romania

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial semnarea unui contract foarte important pentru Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste mai jos despre faptul ca un nou campus pentru invatamant dual urmeaza sa fie finantat prin intermediul PNRR, fondurile fiind oferite prin semnarea acestui contract.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce inseamna aceasta finantare pentru Romania, separat aducand in atentie faptul ca elevii din Romania au obtinut locul 1 la Olimpiada Balcanica de Informatica, cu doua medalii de aur, una de argint si una de bronz, fiind oferite si mai multe detalii despre ceea ce au reusit.

“Încă un pas spre modernizarea învățământului dual – un nou campus cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență! Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru dezvoltarea și dotarea campusului „Ovidius Engineering Hub” al consorțiului regional Tehno-Dobrogea, o oportunitate pentru tineri de a-și atinge potențialul într-un mediu performant de învățare. În cadrul consorțiului, 12 unități de învățământ, 6 unități administrativ-teritoriale.

20 de operatori economici, precum și alți parteneri, alături de liderul de parteneriat, Universitatea „Ovidius” din Constanța, vor contribui la asigurarea accesului la un învățământ dual de calitate și infrastructură modernă, în domeniile mecanică, agricultură, construcții, energetică și chimie industrială. Îi felicit pe toți cei implicați în acest consorțiu pentru contribuția la dezvoltarea infrastructurii educaționale și la creșterea performanței și le doresc mult succes în implementarea proiectului!

România obține locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu două medalii de aur, una de argint, una de bronz și un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile! În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie se desfășoară la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică. Echipa Națională a României a dominat categoric competiția situându-se pe locul I.

In clasamentul individual dar și în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât și la punctaj cumulat. Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câștigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanța acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student.

Si urmând să își continue activitatea ca antrenor și membru al echipelor de selecție a Loturilor României. O performanță remarcabilă a obținut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur și ocupant al locului 2 și la categoria seniori.”