Nicolae Ciuca: Anunturile Presedintelui PNL privind Masurile Fiscale si Limitarea Platilor Cash

Nicolae Ciuca Anunturile Presedintelui PNL Masurile Fiscale Limitarea Platilor Cash

Nicolae Ciuca, presedintele PNL, ii anunta in mod oficial pe toti romanii cu privire la deciziile care au fost luate in cadrul partidului sau in legatura cu masurile fiscale pregatite de catre Guvernul Romaniei, dar si limitarea platilor cash, iar mai multe detalii aveti acum mai jos.

PNL rămâne dedicat apărării intereselor mediului de afaceri și am demonstrat acest lucru inclusiv la dezbaterea privind măsurile fiscale. De altfel, noi am susținut în contextul acestor măsuri ca, la reducerea deficitului să contribuie și statul, prin reducerea cheltuielilor și combaterea evaziunii.

Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis reprezentanților Confederației Patronale ”Concordia”, cu care am avut o întâlnire foarte bună în cursul acestei zile.

Am văzut toate apelurile mediului de afaceri pentru un cadru fiscal mai predictibil și am asigurat membrii confederației că PNL va rămâne susținătorul acestui obiectiv și în anii următori.

Le-am arătat că ne dorim ca și filosofia bugetară pentru anul următor să fie axată pe investiții și pe sprijinirea mediului privat, iar fondurile europene și banii din PNRR să își păstreze rolul important în dezvoltarea pe termen lung.

Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliției o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar. În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință.

Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens.