Austria: Decizia de ULTIMA ORA a UE Impotriva lui Karner dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Decizia ULTIMA ORA UE Impotriva Karner Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria primeste o lovitura serioasa dupa ce a blocat aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca direct de la Bruxelles, a venit o decizie a Comisiei Europene, care este impotriva lui Gerhard Karner si a hotararii acestuia de a lucra impreuna cu Marea Britanie pentru crearea de centre de migranti in afara UE, in Africa.

Austria si Marea Britanie vor sa faca aceste tipuri de centre pentru a reduce numarul de migranti care ajung pe teritoriile proprii, si a-i tine pe migranti in afara UE, dar Comisia Europeana afirma ca aceste tipuri de proceduri sunt ilegale, cererile de azil trebuind depuse pe teritoriul unui stat UE, iar abia apoi pot fi analizate de catre acele state.

Austria a reusit in 2022 sa reduca substantial numarul de cereri de azil pe care le-a primit, insa Gerhard Karner si Karl Nehammer vor sa aplice masuri si mai dure pentru a reduce mai mult numarul migrantilor, ceea ce ar putea ajuta si la aderarea Romaniei la Schengen, daca intr-un final ni s-ar permite sa facem parte din acest sistem.

“Comisia UE spune nu externalizării procedurilor de azil către țări terțe. Planuri precum cele pe care Austria le urmărește în Africa sau Italia în Albania sunt ilegale. Săptămâna trecută, ministrul de Interne Gerhard Karner a convenit cu omologul său britanic Suella Braverman să lucreze mai strâns împreună în problemele de azil.

Șefa guvernului Italiei, Giorgia Meloni, dorește și ea să instaleze două astfel de centre de azil în Albania pentru a redirecționa fluxul de migranți. Potrivit legislației actuale privind azilul, cererile de azil pot fi depuse doar pe teritoriul unui stat membru – și nu în afara acesteia.”