Italia: Giorgia Meloni, Declaratii de ULTIMA ORA privind Masurile ce Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni Declaratii ULTIMA ORA Masurile Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia a fost foarte dur criticata din cauza unor masuri importante pe care Giorgia Meloni le-a luat si care ajuta inclusiv aderarea Romaniei la Schengen, insa premierul de la Roma vorbeste din nou despre ceea ce a fost hotarat impreuna cu Albania, pentru crearea unor centre pentru migranti, lucru care a suparat Bruxelles-ul.

Italia ne spune, prin vocea Giorgiei Meloni, ca acordul cu Albania ar trebui sa fie privit ca un cadru, un acord inovator care respecta regulile Uniunii Europene si care poate pune bazele unor noi tipuri de colaborari pe care tarile din cadrul UE l-ar putea avea pentru gestionarea mai eficienta a problemei migratiei la nivel european.

Italia spune ca va lucra impreuna cu Albania pentru ca acest proiect sa fie unul de pionierat, Giorgia Meloni parand sa fie destul de hotarata sa demonstreze faptul ca decizia sa a fost una foarte buna, iar daca aderarea Romaniei la Schengen este ajutata de masuri de acest gen, nu putem decat sa speram ca vom vedea si efecte pentru noi.

“Acordul Italia-Albania nu este o cochilie goală. Dacă acordul cu Albania privind migranții este o coajă goală sau un model? Este un cadru care trebuie apoi fundamentat cu regulile necesare. Cred că este un acord inovator, care respectă pe deplin regulile, inclusiv pe cele europene.

Si care poate reprezenta o modalitate diferită de cooperare cu țările terțe. Italia și Albania vor face tot ce este necesar pentru a face din acesta un acord de pionierat. Italia și Albania vor lucra neobosit pentru ca acordul să devină un pionierat și au descris acordul drept o modalitate inovatoare de colaborare cu țările terțe în probleme de migrație.”