AVERTIZARI Meteorologice COD PORTOCALIU de ULTIMA ORA ANM pe 25 Noiembrie 2023 in Romania

AVERTIZARI Meteorologice COD PORTOCALIU ULTIMA ORA ANM 25 Noiembrie 2023 Romania

Avertizari meteorologice cod portocaliu de ultima ora ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, au fost emise pentru Romania pe 25 noiembrie 2023, iar dupa cum puteti vedea, vorbim despre fenomene meteo de vreme severa imediata, care vor afecta mai multe regiuni din tara.

ANM explica mai jos faptul ca vorbim despre vant, care la rafala poate atinge viteze de pana la 110 km/h, dar si despre ninsori abundente cu zapada viscolita, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pe care urmeaza sa le facem.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00.

Fenomene vizate: precipitații abundente.

Zone afectate: județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00.

Fenomene vizate: viscol.

Zone afectate: județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.