Israel și Hamas au Extins Armistițiul din Fâșia Gaza cu încă Două Zile

Israel și Hamas au Extins Armistițiul din Fâșia Gaza cu încă Două Zile

Ministerul de Externe al Qatarului a anunțat luni că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea armistițiului în Fâșia Gaza cu încă două zile. Anunțul a fost făcut pe X, platforma de socializare cunoscută anterior ca Twitter.

CNN a solicitat un comentariu de la guvernul israelian în legătură cu acest subiect.

Acest anunț vine după ce Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a avut o discuție telefonică luni cu prim-ministrul Qatarului, conform unei surse apropiate situației.

Egiptul declarase anterior că sunt eforturi continue pentru extinderea pauzei cu încă două zile.

Hamas a declarat că a fost de acord cu Qatar și Egipt să prelungească armistițiul pentru încă două zile „în aceleași condiții stabilite anterior.” Extinderea de două zile a armistițiului între Israel și Hamas nu va intra în vigoare până când ostaticii care urmează să fie eliberați luni nu vor fi eliberați, conform lui Mark Regev, un consilier senior al prim-ministrului Israelului.

Regev a confirmat că s-a ajuns la un acord de extindere a armistițiului și, conform acordului, Hamas va elibera 10 ostatici în fiecare zi.

„Pentru fiecare 10 ostatici eliberați, suntem dispuși să oferim o extindere de încă o zi, iar dacă Hamas va elibera ostaticii israelieni așa cum s-a convenit, vom prelungi – asta este linia de jos,” a spus Regev.

Regev a declarat că crede că ostaticii eliberați în următoarele două zile vor fi femei și copii.

Consilierul senior a atribuit meritul pentru stabilirea parametrilor acordului Președintelui SUA, Joe Biden.

„Acestea au fost negociate cu ajutorul Președintelui Biden și îi mulțumim pentru că și-a pus efortul și biroul său în spatele acestor aranjamente. Nu cred că am fi ajuns la acord fără contribuția sa,” a spus el.