Anunturile lui Volodimir Zelenski de Ultima Ora, Actiunile pentru Ucraina

Anunturile lui Volodimir Zelenski de Ultima Ora, Actiunile pentru Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut astăzi o întâlnire pregătitoare privind diverse evenimente internaționale care sunt planificate în săptămânile următoare și până la sfârșitul anului.

Această întâlnire evidențiază clar perspectiva Ucrainei și necesitățile pentru atingerea obiectivelor sale. Zelenski a subliniat că fiecare zi este dedicată colaborării cu parteneri internaționali pentru noi pachete de sprijin în apărare, destinat susținerii soldaților ucraineni.

Într-o demonstrație de apreciere și recunoaștere a eroismului, președintele Zelenski a semnat un decret pentru onorarea soldaților și ofițerilor Forțelor Armate ale Ucrainei cu decorații de stat, numărând 115 militari. În total, de la 24 februarie până în prezent, 64,258 de soldați din toate Forțele de Apărare și Securitate ale Ucrainei au fost decorați cu premii de stat.

Zelenski a vorbit despre „curajul în masă, reziliența în masă și concentrarea masivă pe obținerea avantajelor de către Ucraina în acest război”. El și-a exprimat recunoștința față de toți cei care luptă pentru Ucraina și ucraineni, mulțumind tuturor comandanților care se preocupă de viața soldaților și tuturor celor care se concentrează pe întărirea statului.

Unul dintre cele mai mari succese ale Ucrainei după 24 februarie a fost expulzarea marinei rusești din Marea Neagră. Zelenski a subliniat că în Marea Neagră Ucraina a reușit să demonstreze că nu va rămâne doar un donator la securitatea globală, în special în ceea ce privește securitatea alimentară, ci este și capabilă să protejeze securitatea.

Datorită rutelor alternative de export, Ucraina a reușit să transporte 6 milioane de tone de mărfuri către țări de pe trei continente – în Africa, Asia și Europa.

De asemenea, președintele a adus la cunoștință în cadrul unei adrese către Organizația Maritimă Internațională faptul că Ucraina a reușit și că Rusia, ca stat terorist, nu ar trebui să aibă loc în organizațiile internaționale, cu atât mai puțin în organismele de conducere care ar trebui să se ocupe de securitatea internațională.

În încheiere, Zelenski a afirmat că „libertatea de navigație este și va fi inviolabilă”, subliniind că, oricât de mare ar fi puterea care caută să distrugă această libertate, puterea cooperării națiunilor este întotdeauna mai puternică.