Austria: Motivele Reale ale BLOCARII Aderarii Romaniei la Schengen, Impreuna cu Olanda

Austria Motivele Reale BLOCARII Aderarii Romaniei Schengen Impreuna Olanda

Austria are motivele sale pentru blocarea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, insa nu este singura, pentru ca si Olanda se opune cu fermitate acestui proces, iar un europarlamentar bulgar explica de ce nu ne putem astepta ca integrarea in sistem sa aiba loc, cel putin pana in prima jumatate a anului 2024, cand au loc alegeri locale.

Austria, conform anumitor afirmatii facute de catre Gerhard Karner recent, nu ar vrea sa permita aderarea Romaniei la Schengen impreuna cu Bulgaria, pentru a obtine scoruri bune la alegerile locale din 2024, aceasta pozitie fata de cele doua tari urmand a-i aduce un plus in optiunile de vot ale austriecilor, sau cel putin asta spera partidul de guvernamant.

Austria nu este singura in blocada sa, Olanda fiind impotriva Bulgariei din cauza numarului mare de bulgari care ar abuza de sistemul sau de ajutor social, iar cum Romania face parte din acelasi dosar, aderarea la Schengen este deocamdata blocata si pana in 2024 nimeni nu stie cum s-ar putea schimba in bine situatia.

“Gerhard Karner a decis că această temă le poate oferi câteva procente în plus, ceea ce le-ar ridica rezultatele la alegerile locale. În ceea ce privește Țările de Jos, nu are nicio legătură cu problema Schengen, motivul principal fiind că în Țările de Jos au mulți cetățeni bulgari care abuzează de problemele țării. sistem social.

Nu există posibilitatea ca România să fie separată de Bulgaria pentru Schengen, deoarece acest lucru va necesita crearea unei frontiere externe UE de-a lungul fluviului Dunărea. Comisia Europeană și-a exprimat disponibilitatea de a organiza o nouă misiune de verificare a faptelor legate de Schengen în Bulgaria, la cererea Țărilor de Jos.”