Ministrul Educatiei: Noile Anunturi de ULTIMA ORA privind Scolile din Romania si Elevii

Ministrul Educatiei ziua nationala romania invatamant simultan

Ministrul Educatiei a facut noi anunturi importante de ultima ora privind scolile din Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor elevilor si profesorilor este adus un mesaj al Ligiei Deca cu privire la un spectacol pentru Ziua Nationala a Romaniei, care a avut loc la Palantul National al Copiilor din Bucuresti.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea inclusiv despre Forumul Global privind edicatia si competentele 2030, organizat la Bucuresti de OCDE, separat discutand si despre problema invatamantului simultan, care inca are loc in unele scoli din Romania, iar mai multe detalii despre tot aveti acum mai jos.

“Am văzut, în seara aceasta, #LaPalat, Palatul National al Copiilor din București, spectacolul anual dedicat Zilei Naționale a României, pe care o vom sărbători peste câteva zile. M-am aflat într-un loc în care am simțit că pasiunea își găsește sensul, într-un amestec de bucurie autentică, muncă și rigoare. Știu că la cercurile Palatului Național al Copiilor din București participă aproape 6.000 de copii.

Sunt strânși în jurul unor profesori inimoși, care-i iubesc ca și cum ar fi, toți, ai lor. Și formează, împreună, o comunitate căreia pare imposibil să nu te bucuri că-i aparții. Sunt recunoscătoare că am putut fi, astăzi, alături de voi! Mulțumesc pentru clipele de bine! Ministerul Educației organizează în perioada 6 – 8 decembrie 2023, la București, „Forumul global privind viitorul educației și al competențelor 2030”.

Eveniment se desfăsoară în cadrul proiectului „Educația 2030” derulat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Ediția din acest an a Forumului va avea ca temă „Spre busola didactică a OCDE într-o lume VUCA: Navigarea prin incertitudine și complexitate cu ajutorul Inteligenței Artificiale generative, recuperarea post-Covid și dezastrele naturale sau provocate” și va reuni peste 150 experți, profesori, reprezentanți guvernamentali din sectorul educației, la nivel internațional.

Sesiunile de lucru vor aborda exemple de bune practici bazate pe pedagogii inovative centrate pe folosirea inteligenței artificiale, a digitalului și roboticii în formarea competențelor STEM/STEAM. Am fost într-un cătun cu învățământ simultan, copii de la pregătitoare până la clasa a IV-a, 14 copii de vârste diferite, undeva într-un vârf de munte, aproape de granița cu Ucraina.

Abia am ajuns cu o mașină 4×4. Acolo, cum să vă spun, este nevoie de toată creativitatea noastră în așa fel încât acei copii să aibă dreptul la educație de calitate garantat. Culmea, învățătoarea reușise să atragă fonduri ca să cumpere o tablă inteligentă.”