ING Bank: Avertisment Extrem de Serios în Atenția Tuturor Clienților Români

ING Bank a emis un avertisment extrem de serios tuturor clienților din România, iată ce trebuie să știm chiar în acest moment și ce trebuie să facem.

ING Bank calatorii

ING Bank, una dintre instituțiile cele mai mari și mai importante din România la ora actuală, aduce în atenția tuturor clienților care îi folosesc serviciile la ora actuală, o problemă extrem de serioasa despre care ar trebui să știe. Vorbim despre o noua metodă prin care se încearca furtul datelor personale ale românilor, dar și a banilor, iar asta pentru că ea are la bază rezervările online pentru călătorii făcute în cadrul celor mai populare platforme de acest gen.

ING Bank explică în cadrul website-ului său, împreună cu Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică, tehnica pe care o folosesc persoanele de rea credință pentru a ne convinge să ne dezvăluim datele personale. Puteți citi acolo cum este gândită strategia din spatele atacurilor de tip phishing, însă esențial de ținut minte este să nu introduceți datele voastre personale în website-uri necunoscute, sau să le oferiți necunoscuților.

ING Bank: Avertisment Extrem de Serios în Atenția Tuturor Clienților Români

ING Bank ne aduce în atenție faptul că tehnicile de furt ale datelor au devenit tot mai complexe, românii fiind păcăliți după ce atacatorii reușesc să obțină informatii cu privire la rezervările pentru călătorii făcute de români. Practic, întâi sunt furate datele de la hoteluri, pensiuni, etc, apoi ele sunt folosite pentru a-i păcăli pe cei care au făcut rezervările, astfel încât să poată fi furați mai ușor banii de la ei, sumele neputând fi uneori recuperate.

ING Bank nu este la prima avertizare de acest gen pentru clienții din toată România, și nici DNSC, astfel că este extrem de important să fim vigilenți, pentru că e posibil ca banca să nu ne poată ajuta cu recuperarea lor. Problema este una suficient de serioasă încât să fie în atenția noastră la ora actuală, iar informațiile oficiale pe care instituția financiară ni le pune la dispoziție trebuie tratate cu mare seriozitate de către toată lumea.

ING Bank nu este nici prima și nici ultima bancă de la care vin, sau vor veni, avertizări de acest gen, însă este important ca românii să și înțeleagă aceste informații și să acționeze în baza lor.