Ministrul Muncii: Intalniri foarte Importante pentru Romanii din Tara si Strainatate

Ministrul Muncii Intalniri Importante Romanii Tara Strainatate

Ministrul Muncii anunta in mod oficial doua intalniri foarte importante atat pentru romanii care lucreaza in Romania, cat si pentru cei care lucreaza in strainatate, iar asta pentru ca Simona Bucura Oprescu a avut dialoguri cu omologii din Spania si Austria, tari in care lucreaza foarte multi romani acum.

Ministrul Muncii detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat in ambele intalniri, iar asta pentru ca vorbim despre dorinta de a rezolva multe dintre problemele cu care se confrunta romanii care muncesc in aceste tari, iar mai multe detalii despre tot puteti vedea chiar in acest moment mai jos, daca sunteti interesati.

“Am avut astăzi, în contextul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor pentru muncă, ocupare și politici sociale, o întâlnire cu doamna Yolanda Díaz Pérez, vicepremier și ministru al Muncii și Economiei Sociale din Spania. Am evaluat stadiul de implementare a Memorandumului care facilitează colaborarea între România și Spania în domeniul ocupării forței de #muncă și al Inspecției Muncii.

Am subliniat faptul că este nevoie de măsuri pentru a crește ritmul de soluționare a dosarelor de #pensii pentru #românii care au lucrat în Spania.
Totodată, am discutat despre drepturile cetățenilor români care muncesc în Spania, precum și despre posibilitatea ca românii rezidenți în Spania să poată obține dublă cetățenie.

De asemenea, am reiterat faptul că România susține concluziile Manifestului de la San Sebastian adoptat la mijlocul lunii noiembrie în cadrul președinției spaniole a Consiliului Europei. În acest sens, vom încuraja în continuare creșterea economiei sociale, un sector care generează locuri de muncă de calitate, precum și beneficii sociale mai mari.

M-am întâlnit azi cu Johannes Rauch, ministrul Federal al Afacerilor Sociale, Sănătății, Îngrijirii și Protecției Consumatorului din #Austria, în marja Reuniunii EPSCO de la Bruxelles. Plecând de la faptul că numeroși #români lucrează în Austria, dar și în contextul relațiilor economice dintre cele două țări.

Am discutat despre o mai bună protecție a româncelor care lucrează în domeniul îngrijirii la domiciliu (24-Stunden-Betreuung), dar și despre aderarea României la Spațiul #Schengen. Mă bucură faptul că domnul Johannes Rauch se declară un susținător al aderării României la Schengen și că reforma asistenței sociale din Austria implică și drepturi mai bune pentru lucrătoarele #românce din domeniul îngrijirii la domiciliu din Austria.”