Rusia are Probleme Majore cu Armata care-i Afectează Capacitatea de Luptă în Ucraina

Rusia Probleme Majore Armata Afectează Capacitatea Luptă Ucraina

Recentele evenimente de pe frontul estic al regiunii Kherson, Ucraina, evidențiază dificultățile semnificative cu care se confruntă forțele rusești în ceea ce privește structura de comandă și coordonarea operațiunilor militare.

Statul Major General ucrainean a raportat la 29 noiembrie că elemente ale Brigăzii 810 Infanterie Navală (Flota Mării Negre), care operează în apropiere de Krynky, la aproximativ 30 km nord-est de orașul Kherson și la 2 km de râul Dnipro, refuză să efectueze asalturi asupra pozițiilor ucrainene. Motivele acestei reticențe includ lipsa coordonării artileriei, transmiterea deficitară a informațiilor tactice și comunicarea inadecvată despre amplasarea câmpurilor minate rusești.

Un aspect alarmant subliniat de Statul Major General ucrainean este clasificarea hărților câmpurilor minate rusești și neconcordanța dintre comandanții ruși și unitățile de asalt în ceea ce privește localizarea acestor mine. Această lipsă de coordonare a dus la aproximativ 50 de victime în rândul Brigăzii 810 în ultima lună.

Brigada 810 a sosit în zona Krynky la începutul lunii octombrie 2023 și pare să fi preluat responsabilitatea acestei zone de la elemente ale nou-înființatei Armate Combinate a 18-a (CAA), urmând operațiunile terestre ucrainene pe malul estic al râului Dnipro, începute la mijlocul lunii octombrie 2023.

În același timp, Statul Major General ucrainean a raportat că Regimentul 28 Motorizat de Infanterie al CAA-ului 18 operează în Pishchanivka, la 14 km est de orașul Kherson și la 3 km de Dnipro.

Alte elemente ale CAA-ului 18 și Diviziei 7 Aeropurtate (VDV) dețin poziții în zonele apropiate din spatele frontului estic, iar comanda comună a acestor formațiuni coordonează probabil majoritatea răspunsului actual rusesc la operațiunile terestre ucrainene de pe malul estic.

Incidentul raportat legat de câmpurile minate sugerează că comanda CAA-ului 18 nu a împărtășit detaliile tactice relevante cu comanda Brigăzii 810 Infanterie Navală, ceea ce indică faptul că comandanții ruși de nivel superior responsabili pentru apărarea malului estic nu au reușit încă să remedieze această deficiență în coordonare.