Spania: Aderarea Romaniei la Schengen si Anuntul de ULTIMA ORA, Decizii in Urmatorul Consiliu JAI

Spania Aderarea Romaniei Schengen Anuntul ULTIMA ORA Decizii Urmatorul Consiliu JAI

Spania va organiza, cel mai probabil, ultimul Consiliu JAI din cadrul presidintiei Consiliului Uniunii Europene, care se termina la final de an, iar asta pentru ca pe 5 decembrie se vor intalni ministri de interne din UE, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi unul dintre subiectele de discutie, chiar daca nu va exista un vot pentru aderarea tarii noastre, din pacate.

Spania va prezida acest Consiliu JAI, iar aplicarea normelor Schengen in Romania va fi deasemenea dezbatuta de catre ministri, urmand a avea loc deasemenea si discutii informale cu privire la un viitor vot pentru aderare, chiar daca Austria si Olanda raman singurele piedici, la fel ca si in anul 2022, Bulgaria tinandu-ne acum in afara Europei.

Spania a promis ca va prioritiza aderarea Romaniei la Schengen in cadrul perioadei in care va prezida Consiliul Uniunii Europene, dar acest lucru nu s-a intamplat si are sanse mici de a se mai intampla acum, chiar daca Romania inca are sperante ca pana la finalul anului 2023 va reusi sa-si indeplineasca obiectivul de aderare, asa cum vor multi romani.

“La următoarea reuniune a Consiliului JAI de săptămâna viitoare, discuția privind aderarea României și Bulgariei la Schengen este de așteptat să aibă loc fără un vot oficial, întrucât negocierile pentru un nou guvern sunt încă în desfășurare în Țările de Jos. Ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI pentru 5 decembrie include discuții privind situația generală din spațiul Schengen.

Precum și o posibilă dezbatere asupra deciziei Consiliului privind aplicarea integrală a prevederilor Schengen în Bulgaria și România. Țările de Jos s-au opus intrării Bulgariei în spațiul Schengen, iar Austria s-a opus admiterii atât a Bulgariei, cât și a României.”