AVERTIZAREA DSU Romania cu un Cod PORTOCALIU de Vreme Severa pe 2 Decembrie 2023

AVERTIZAREA DSU Romania Cod PORTOCALIU Vreme Severa 2 Decembrie 2023

Avertizarea DSU Romania cu un cod portocaliu de vreme severa pentru 2 decembrie 2023, ne aduce in imediata atentie informarile pe care ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, le-a emis, iar asta pentru ca unele dintre fenomenele meteo sunt foarte serioase.

DSU Romania vrea sa ii ajute pe romani sa se protejeze impotriva efectelor pe care aceste fenomene meteo de vreme severa le produc, ceva perfect normal, mai ales ca vorbim despre zone intinse care sunt afectate de ceea ce se intampla, as ac ani se recomanda prudenta foarte mare.

În contextul avertizărilor meteorologice Cod Galben, Portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și avertizarea cod roșu emisă de INHGA (Institutul Național de Hidrologia și Gospodărie a Apelor) în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 36 localități din 11 județe (AB, AR, BH, BN, CJ, HR, MM, PH, SM, SB și SV).

Pompierii, împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru evacuarea apei din 4 case, 37 curți (1 spital și 1 operator economic), 11 beciuri, cât și pentru degajarea a 14 copaci și 2 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

Totodată, în localitatea Săcueni din județul Bihor, din cauza precipitaților abundente s-a produs o alunecare de teren care a afectat o casă construită în proximitatea unui deal excavat. Având în vedere că în zona respectivă a mai fost identificată o locuință care este în pericol de a fi surprinsă, s-a luat decizia relocării persoanelor din cele două locuințe (2 adulți și 8 copii) la alte case din localitate. Zona a fost balizată, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 02.12.2023 să fie evaluate pagubele înregistrate.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN 75/AB) și pe 3 drumuri județene (DJ 171/BN, DJ 763/CJ și DJ 172D/SV) din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil. De asemenea, circulația rutieră pe 1 drum județean (DJ 172D/BN) este oprită ca urmare a apei și aluviunilor acumulate pe carosabil.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!