EUROINS: Valabilitatea Politelor RCA, Cand Expira, ce Trebuie sa Faci

Euroins si valabilitatea politelor RCA emise pentru masini reprezinta o problema pentru soferi, iata cand expira asigurarile in Romania, conform ASF.

EUROINS Valabilitatea Politelor RCA, Cand Expira, ce Trebuie sa Faci

Euroins are polite RCA emise pentru un numar foarte mare de romani, care se intreaba acum care este perioada de valabilitate a politelor de asigurare Euroins, iar asta pentru ca foarte multi nu stiu exact ce se intampla in perioada urmatoare. Valabilitatea politelor RCA Euroins a fost totusi stabilita de catre ASF si Guvernul Romaniei, conform celor 2 institutii, data de 7 decembrie este ultima in care asigurarile mai acopera daunele pe care le pot avea romanii.

Euroins are valabilitatea politelor RCA pastrata doar pana pe 7 decembrie de catre autoritatile din Romania, dupa care oricare dintre romanii care vor sa mai beneficieze in continuare de protectie, sunt obligati sa incheie polite de asigurare cu alte companii, pentru a fi protejati in continuare. Politele RCA Euroins valabile pana la 7 decembrie 2023 pot fi denuntate de catre clientii din Romania, atfel incat sa poata fi incheiate alte polite pentru protectie in caz de daune.

Euroins valabilitate polite RCA in Romania, cand expira

Euroins are valabile politele RCA doar pana la 7 decembrie 2023 dupa ce compania a intrat in procedura de insolventa, astfel ca nu mai pot fi incheiate noi polite de asigurare cu ea, deci trebuie sa va reorientati catre alte companii de asigurare, pentru a beneficia de protectia pe care o cautati pentru masina voastra. Valabilitatea politelor RCA de la Euroins este limitata nu doar in timp, ci si in valoare, iar mai jos cei de la ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiara, din Romania ofera cateva informatii foarte utile pentru romani.

Potrivit prevederilor ordonanței de urgență OUG 71/01.09.2023: ”Pentru poliţele de asigurare/reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.”

Astfel, contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile, potrivit legii, până la data de 7 Decembrie 2023 pentru asigurări generale, respectiv 5 Februarie 2024 – pentru asigurări de garanții (Clasa 15). În perioada rămasă până la data menționată, polițele acoperă riscurile menționate conform contractelor de asigurare. La data de 7 Decembrie 2023, politele de asigurare încetează de drept, indiferent de termenele de preaviz stabilite conform condițiilor contractuale sau prevăzute de lege.

Euroins nu va mai putea incheia polite pentru romani in viitor, astfel ca daca veti dori o polita RCA valabila, va trebui sa va orientati catre o alta companie de asigurari, care sa fie capabila sa va ofere protectia pe care o cautati, asa ca e bine sa va uitati cu atentie la alegerea pe care vreti sa o faceti. Valabilitatea politelor Euroins expira de drept pe data de 7 decembrie 2023, fara vreun alt termen de preaviz, astfel ca nu va mai exista vreo informare de la ASF, sau alte institutii din Romania.

Euroins a lasat foarte multi roman cu daune neplatite, creand foarte multe probleme pentru un numar extrem de mare de persoane, asa ca expirarea valabilitatii politelor RCA probabil ca reorienta oamenii spre companii mai serioase.