Ministerul Apararii: IMPORTANTE Anunturi Oficiale pentru Romani, Actiunile Aduse in Atentia Noastra

Ministerul Apararii IMPORTANTE Anunturi Oficiale Romani Actiunile Aduse Atentia Noastra

Ministerul Apararii aduce in atentia noastra o serie de importante anunturi oficiale, despre care ar trebui sa stim cu prioritate, iar asta pentru ca ni se vorbeste, in primul rand, despre un exercitiu militar international, numit Mountain Thunder 23, el fiind in plina desfasurare la Vatra Dornei in momentul de fata.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre vizita pe care o face in cursul acestor zile in SUA, iar asta pentru ca a avut intalniri importante cu oficialii americani, discutand despre situatia razboiului din Ucraina si despre ceea ce trebuie facut pentru ca Romania sa ramana in continuare in siguranta.

“În perioada 04-08 decembrie, în Vatra Dornei se desfășoară exercițiul multinațional ,,MOUNTAIN THUNDER-23″. La exercițiu, alături de militari din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte ,,Dragoș Vodă”, participă și militari din Franța, Polonia, Belgia și Portugalia. Împreună suntem mai puternici!

Ca membru al delegației conduse de premierul Marcel Ciolacu, am avut o întrevedere foarte bună, la Pentagon, cu Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin lll. Am avut discuții de substanță, marcând un pas important în consolidarea legăturilor româno-americane în domeniul apărării. În centrul întrevederii noastre a fost cooperarea bilaterală în materie de apărare.

Si contribuția esențială a SUA la securitatea regiunii Mării Negre, pe flancul estic al #NATO. Am mulțumit omologului meu pentru sprijinul ferm al Statelor Unite pentru regiunea noastră, subliniind importanța prezenței trupelor și tehnicii americane pe teritoriul României. Totodată, am exprimat aprecierea noastră pentru sprijinul acordat de către SUA la înființarea Centrului European de Instruire F-16, la Fetești.

Acest centru va accelera pregătirea piloților români și va permite și instruirea piloților din state aliate și partenere, inclusiv Ucraina. Am discutat și despre eforturile comune pe care le fac România, Turcia și Bulgaria, ca aliați #NATO, pentru înlăturarea pericolului minelor marine care plutesc în derivă în Marea Neagră. De asemenea, am prezentat măsurile pe care le-am luat pentru modernizarea Armatei României, un demers extrem de important în actualul context de securitate.

Am subliniat, totodată, unitatea și determinarea noastră comună în susținerea Ucrainei în fața războiului de agresiune condus de Federația Rusă, dar și în eforturile de a asigura stabilitatea Republicii Moldova, în fața provocărilor hibride din partea Moscovei. Împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, am depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Eroilor Arlington din Washington, un omagiu adus sacrificiilor veteranilor Statelor Unite ale Americii.”