Germania: Vesti Bune de ULTIMA ORA de la Berlin pentru Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Germania Vesti Bune ULTIMA ORA Berlin Aderarea Romaniei Spatiul Schengen

Germania transmite vesti bune de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca de la Berlin au venit o serie de informatii cu privire la numarul de intrari ilegale pe teritoriul tarii in ultimele luni, iar cifrele sunt mult mai mici decat  cele inregistrate atat in cursul anului 2022, cat si 2021, trendul fiind descrescator.

Germania a impus controale la granitele cu mai multe state din Spatiul Schengen, ceea ce a suparat unele cancelarii europene, inclusiv pe cea de la Viena, iar in cazul aderarii Romaniei la Schengen vorbim despre o piedica majora, dar vestile privind reducerea numarului de migranti sunt totusi o veste foarte buna pentru noi.

Germania inca sustine aderarea Romaniei la Schengen, ceva ce nu vine ca vreo surpriza prea mare, dar inca nu pare sa fi facut eforturi foarte sustinute in cancelariile europene pentru a-i forta mana lui Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau, insa speranta ramane vie in inimile multor romani, care asteapta cu mare interes acceptarea noastra in sistem.

“Numărul de intrări neautorizate în Germania a scăzut brusc în noiembrie față de luna precedentă. În perioada 1-23 noiembrie, poliția federală a detectat un total de 4.353 de intrări neautorizate la frontierele terestre și a dispus 2.299 de respingeri. În toată luna noiembrie 2021, poliția federală a detectat 7.543 de intrări neautorizate la toate frontierele; în noiembrie anul trecut au fost 12.538 de intrări neautorizate.

Austria și Slovacia au sporit controalele la frontieră. Potrivit informațiilor, în primele săptămâni ale lunii noiembrie s-a înregistrat o scădere semnificativă nu doar la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția, unde au fost controale permanente la frontieră din 16 octombrie, ci și la granița cu Austria.”