Ministrul Sanatatii: Declaratii de ULTIMA ORA pentru Romani, Masurile Luate

Ministrul Sanatatii Declaratii ULTIMA ORA Romani Masurile Luate

Ministrul Sanatatii face o serie de foarte importante declaratii de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce masurile luate la Timisoara pentru constructia celei mai mari platforme de imagistica din vestul tarii, in baza unei investitii uriase.

Ministrul Sanatatii ofera mai jos mai multe detalii cu privire la planurile pe care le are din acest punct de vedere, iar asta pentru ca Romania are nevoie de masuri de acest gen in momentul de fata, ele fiind extrem de necesare pentru oferirea de servicii medicale de calitate pentru oamenii din tara.

“Aici va fi cea mai mare platformă imagistică din vestul țării. Două CT, un PET- CT și, în curând, prin investiția finanțată de Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară. Este important ca pacienții, atât din Timișoara, cât și din toată regiunea Banatului, să poată să beneficieze de astfel de servicii. Într-un context mai larg, discutăm de diagnosticul și monitorizarea pacienților oncologici, în afară de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infecțioase.

Cum sunt pacienții de aici, de la Spitalul Victor Babeș. Consistentă unei astfel de platforme și accesul la servicii de sănătate sunt importante pentru că pacienții să beneficieze în zona publică de astfel de servicii. Pentru că foarte multe servicii de imagistică sunt furnizate în zona privată și ne preocupă că zona publică să poată să facă față nevoilor. Reziliența sistemului de sănătate este asigurată de zona publică.

Acest lucru este firesc. M-aș bucura ca această platformă imagistică să reprezinte și un preambul și în ceea ce privește construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesară această regionalizare a serviciilor medicale în zona de oncologie, iar componentă imagistică la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii.

Urmează în perioada imediat următoare să ajungă aceste doze, dar sigur că obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat România în prima jumătate anului 2021, ele decurg în continuare. Sper să ajungem la o soluţie negociată cu producătorii care revendică, până la urmă, îndeplinirea acelor contracte, dar lucrurile astea o să le vedem în timp.

Noi facem tot ceea ce este posibil, nu are rost să comandăm, chiar dacă a existat angajamentul acela guvernamental din anul 2021, să comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite. Nu se poate modifica decât cu acordul ambelor părţi. Noi nu mai vrem să luăm vaccinuri.”