Ministrul Sanatatii: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia a Milioane de Oameni!

Ministrul Sanatatii Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Atentia Milioane Oameni

Ministrul Sanatatii aduce in atentia a milioane de oameni doua anunturi oficiale de ultim moment, iar asta pentru ca ni se vorbeste despre importanta vaccinarii, iar asta deoarece ele pot duce la eradicarea unor boli extrem de serioase, afirmatiile fiind facute in contextul declararii epidemiei de rujeola in Romania.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos despre problemele financiare pe care le au spitalele din tara, noi sume de bani fiind alocate de catre Guvernul Romaniei pentru ca unitatile sanitare sa poata face fata dificultatilor pe care le au in momentul actual, situatia fiind una extrem de serioasa.

“Vaccinurile sunt victima propriului lor succes. Prin vaccinare, multe dintre bolile de care am auzit, dar pe care nu le-am mai văzut – difterie, poliomielită, despre care am văzut doar persoane cu sechele ale infecţiei. Toate aceste boli care aparent au dispărut se unesc în pericol de reemergenţă, de reapariţie, pentru că odată cu scăderea acoperirii vaccinale există şi posibilitatea reapariţiei acestor boli.

Mai apar cazuri sporadice în diverse ţări, mai ales din import, dar nu trebuie să lăsăm garda jos, pentru că orice caz ar apărea într-o ţară, în cazul în care populaţia nu este vaccinată, poate să ducă la răspândirea bolii. Nu ne dorim acest lucru. Avem la frontieră un război, în Ucraina, unde sunt cu siguranţă probleme legate de acoperirea vaccinală şi trebuie să facem în aşa fel încât copiii din România să fie protejaţi.

Avem semnale că sunt spitale care au probleme financiare, încercăm să aducem în atenţia Guvernului aceste probleme şi împreună cu Casa Naţională să putem să găsim o suplimentare a acestor bugete până la sfârşitul anului, să nu fie probleme. Guvernul României a alocat deja o sumă de 3,5 miliarde de lei, pentru luna decembrie, pentru finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite.

Rămâne de văzut dacă este suficientă, dacă nu, cu siguranţă până la sfârşitul anului va fi suplimentată. Noi sprijinim cât putem din punct de vedere al prerogativelor noastre legale finanţarea sistemului de sănătate, dar în mod evident problema trebuie să fie asumată şi gestionată cu sprijinul nostru,.

Cu sprijinul Guvernului, al Ministerul de Finanţe, prin Casa naţională de asigurări de sănătate. Pentru finanţarea cheltuielilor din spitale, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat astăzi cu peste 190 de milioane de lei.”