Volodimir Zelenski Cauta Ajutor peste Oceane, Anunturile Presedintelui Ucrainei!

Volodimir Zelenski Cauta Ajutor peste Oceane, Anunturile Presedintelui Ucrainei!

Într-un discurs emoționant și puternic, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat nevoia de unitate și forță din partea Americii și a tuturor națiunilor libere în fața dictaturilor și amenințărilor la adresa libertății.

Vorbind reprezentanților Universității Naționale de Apărare a Statelor Unite, Zelenski a accentuat necesitatea de a avea încredere în propriile forțe și în capacitatea de leadership, pentru a face ca dictaturile să se îndoiască de propria lor putere de a submina libertatea.

Președintele Zelenski a subliniat importanța susținerii statului de drept, a instituțiilor și alianțelor care protejează democrația și asigură securitatea, inclusiv NATO. Acesta a insistat că niciun colț întunecat al planetei nu ar trebui să fie tentat să creadă că un alt ordin poate domina lumea – altul decât libertatea.

„Sunt încrezător că libertatea poate fi mai puternică decât oricare dintre dușmanii săi. Sunt încrezător că libertatea trebuie întotdeauna să triumfe atunci când este provocată,” a declarat Zelenski.

Pe lângă discursul său din SUA, Zelenski a menționat că ziua a fost plină de întâlniri și negocieri în Argentina, subliniind că vocea Ucrainei a fost auzită și în alte țări din America Latină. El a anunțat că următoarele zile vor fi dedicate întâlnirilor și negocierilor la Washington cu echipa sa, inclusiv întâlniri cu președintele Biden și Congresul SUA, pentru a discuta chestiuni importante.

„Folosim fiecare zi, fiecare oră pentru a oferi mai mult Ucrainei, poporului nostru – mai multe oportunități, mai multă protecție, mai multă forță,” a adăugat Zelenski.

În încheiere, președintele ucrainean a mulțumit tuturor celor care ajută, luptă și lucrează pentru interesele țării, societății, libertății și victoriei Ucrainei.